Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Mainonta » Sähköinen kauppa etäännyttää - messut lähentää

Lahden Messut

Sähköinen kauppa etäännyttää - messut lähentää

Tiedote.
Julkaistu: 26.05.2014 klo 08:42
Julkaisija: Lahden Messut

Tänä päivänä asiakaskohtaamiset ovat käyneet yhä harvinaisemmiksi. Edes puhelin ei soi entiseen tahtiin. Etenkin sähköisen kaupan puolella messut tarjoavatkin lähes ainoan, mutta sitäkin arvokkaamman tilaisuuden tavata kohderyhmää ja asiakkaita.
- Sähköinen kauppa on kasvanut rajusti, mikä on muuttanut ostokäyttäytymistä ja kaupankäynnin luonnetta. Tuotteisiin saa usein ensikosketuksen vasta ostotapahtuman jälkeen, aloittaa Lahden Messujen toimitusjohtaja Jussi Eerikäinen.

Etenkin kuluttajakaupan puolella fyysinen side niin tavaroihin kuin niitä myyviin yrityksiinkin on ohut. Tuotteiden esittely tai uutuuksien lanseeraus asiakkaille on mahdollista monesti vain messujen yhteydessä.
- Messuilla on aina jokin teema, joka vetää paikalle suuren joukon potentiaalisia asiakkaita. Mikäli yrityksellä ei ole kivijalkamyymälää, ovat messut loistava mahdollisuus paikata tätä aukkoa.

Myös B2B-puolella henkilökohtaisen kanssakäymisen määrä on vähentynyt merkittävästi, eikä asiakkaita tai kumppaneita Eerikäisen mukaan tavata riittävästi.
- Sen lisäksi, että messut tarjoavat yritysten päättäjille mahdollisuuden keskustella puolueettomassa ympäristössä, ne ovat tämän kasvottoman sähköisen viestinnän ja tilaus-toimitusjärjestelmien keskellä inhimillinen kohtaamispaikka, jollaista jokainen tarvitsee.

Eerikäinen korostaakin messujen merkitystä juuri – ei myynnintekopaikkana, vaan verkottumismahdollisuutena ja starttina tulevalle myynnille. Useilla yrityksillä markkinointikello kulminoituu alan messuille, jotka ovat yrityksille markkinoinnin näyteikkuna, uusien tuotteiden lanseeraustilaisuus ja vuoden päätapahtuma. Myös tavoitteet tulisi asettaa sen mukaisesti.

- Messuille tulisi osallistua ensisijaisesti tunnetuksi tulemista, asiakaspalautteen saamista, kilpailija-analyysia ja rekrytointia varten. Jos kerran vuodessa messuilla mukana oleva yritys pitää messuja vain myyntitapahtumana, on ajatus lähtökohtaisesti väärä, Eerikäinen muistuttaa. 

Lisätiedot:
Lahden Messut Oy
Jussi Eerikäinen
p. 040 739 9303
jussi.eerikainen@lahdenmessut.fi

 

Liitetiedostot

Lahden Messut Oy tunnetaan korkealaatuisista ammatti- ja erikoismessuistaan. Toiminnan oleellisena osana ovat myös näytteilleasettajille tarjottavat suunnittelu- ja rakennuspalvelut sekä messukalusteiden ja -tarvikkeiden vuokraus. Lahden Messut toimii yhteistyökumppanina ja teknisenä toteuttajana erilaisissa messuissa ja tapahtumissa. Uudistuneen Lahden Messukeskuksen tilojen vuokraus näyttelyille, messuille, seminaareihin, yritystilaisuuksiin, kokouksiin ja konsertteihin on tärkeä osa Lahden Messujen palvelutoimintaa.

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs