Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Mainonta » Poliisi valittu Vuoden naiseksi

BPW Finland

Poliisi valittu Vuoden naiseksi

Tiedote.
Julkaistu: 23.04.2016 klo 16:00
Julkaisija: BPW Finland

Poliisi valittu Vuoden naiseksi

Ylikonstaapeli Nina ”Peppi” Pelkonen on valittu Vuoden naiseksi. Valinta julkistettiin Suomen liike- ja virkanaisten liiton kevätkokouksessa Lappeenrannassa 23.4.2016.

Valintaan vaikuttivat Pelkosen monipuolinen ja persoonallinen toiminta sekä uran aikana saadut  tunnustukset. Pelkonen työskentelee nykyään Länsi-Uudenmaan poliisilaitoksella.

”Nina Pelkonen on rohkea ja työhönsä voimakkaasti sitoutunut poliisi. Hän uskaltaa tehdä työtään omalla persoonallaan. Valitsimme tänä vuonna Vuoden naiseksi yhteiskunnallisen vaikuttajan. Ehdotuksia pätevistä naisista tuli paljon, joten valintaa jouduttiin miettimään. Lopuksi kuitenkin kaikki olivat yksimielisiä. Nina Pelkonen, jos kuka, ansaitsee tunnustuksen rohkeasta toiminnastaan. Ennen nykyistä työtään hän on toiminut sotarikostutkijana ja ryhmänjohtajana siviilikriisinhallintaorganisaatio Eulexissa Kosovossa”, kertoo Suomen liike- ja virkanaisten liiton puheenjohtaja Eeva Peltonen.

Saatuaan tietää valinnastaan Nina Pelkonen kommentoi päätöstä:

”Olen täysin mykistynyt. Kerrankin Pelkonen saatiin hiljaiseksi. Edeltäjieni lista teki minuun suuren vaikutuksen. Huomasin olevani ensimmäinen duunari Vuoden naisena ja myös ensimmäinen ammattikuntani edustaja. Otan tämän tunnustuksen suurena kunnianosoituksena. Ihmiset näyttävät arvostavan poliisin ennalta estävää ja sidosryhmäyhteistyötä.”

Suurin osa poliiseista on edelleen miehiä. Naisia työskentelee alalla hieman yli 20 prosenttia.

”Naissukupuolesta on poliisin työssä sekä haittaa että hyötyä. Sama tilanne on miehillä, Pelkonen kertoo. Kokemus ja uurteet naamassa tuovat vähän lisää katu-uskottavuutta, enemmän kuin sukupuoli.”

 

Haastattelupyynnöt: nina.pelkonen@poliisi.fi ja puh. 029 5438 210. 

Nina Pelkonen on työmatkalla ulkomailla 24.- 29.4.2016.  

Vuoden nainen –tunnustus

Suomen liike- ja virkanaisten liitto on valinnut Vuoden naisen vuodesta 1955 lähtien. Valinnallaan liitto haluaa tuoda esiin naisten osaamista sekä rohkaista tyttöjä ja naisia käyttämään kykyjään.

 

Lisätietoja: Liiton toiminnanjohtaja Ritva Kattelus, puh. 050 4637 487

 

Liite: Nina Pelkosen kuva 

Liitetiedostot

Suomen liike- ja virkanaisten liitto (Business and Professional Women Finland) edistää naisten asemaa ja tasa-arvoa yhteiskunnassa ja työelämässä. Verkostoon kuuluu 650 jäsentä. Lue lisää: www.bpw-finland.fi

BPW Finland kuuluu International Federation of Business and Professional Women -organisaatioon. BPW International toimii viidessä maanosassa ja 95 maassa. Lue lisää: www.bpw-international.org.

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs