Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Mainonta » Opinnäytetyö: Markkinaperusteiset hinnoittelumenetelmät herättävät kiinnostusta mainosalalla

Hämeen ammattikorkeakoulu HAMK

Opinnäytetyö: Markkinaperusteiset hinnoittelumenetelmät herättävät kiinnostusta mainosalalla

Tiedote.
Julkaistu: 03.06.2013 klo 12:23
Julkaisija: Hämeen ammattikorkeakoulu HAMK

Markkinaperusteiset hinnoittelumenetelmät koetaan kiinnostaviksi ja hyviksi hinnoittelumenetelmiksi mainosalalla tulevaisuudessa. Näiden uskotaan tuovan kaivattua uudistusta alan hinnoitteluun. Mainostoimistopalvelujen hinnoittelumenetelmiä on tutkinut Iida Tähtinen ammattikorkeakoulututkintoon kuuluneessa opinnäytetyössään. Tähtinen valmistuu keväällä 2013 Hämeen ammattikorkeakoulun (HAMK) liiketalouden koulutusohjelmasta.

Mainostoimistopalvelujen hinnoittelu on pitkään ollut sekavaa ja epäjohdonmukaista, ja alan kannattavuus on laskussa. Tähän on vaikuttanut yleinen taloustilanne, jonka takia yritykset säästävät markkinoinnissa. Myös digitaalinen murros on tuonut omat haasteensa mainostoimistopalvelujen hinnoittelulle. Alalle on tullut uutta tekemistä, jota ei ole osattu siirtää hintoihin. Myös uudet toimijat, kuten mediatoimistot, laskevat perinteisen mainosalan kannattavuutta. Ulkoisten tekijöiden lisäksi yksi suurimmista syistä mainosalan kannattavuuden laskuun löytyy sen hinnoittelun kehittymättömyydestä.

Markkinaperusteisilla hinnoittelumenetelmillä kannattavuutta

Mainosalan yleisimmät hinnoittelumenetelmät perustuvat kustannusperusteiseen hinnoitteluun, vaikka yleensä palvelujen hinnoittelussa korostuvat markkinaperusteiset hinnoittelumenetelmät. Mainosalalla on havahduttu hinnoittelun epäkohtiin ja alan toimijat ovat alkaneet kiinnostua  markkinaperusteisista hinnoittelumenetelmistä. Heitä kiinnostaa hinnoittelun kehittäminen, mutta harvoilla on rohkeutta lähteä kokeilemaan uusia hinnoittelumenetelmiä.

Mainostoimistopalvelujen hinnoittelussa suositeltaisiin kokeilemaan ainakin arvoperusteista hinnoittelua ja tulosperusteista hinnoittelua. Nämä luovat luottamusta asiakkaiden suuntaan ja saattavat onnistuessaan tuoda suurta kannattavuutta mainostoimistoille. Myös jaksohinnoittelu herättää kiinnostusta, koska se toisi kiinteitä tuloja mainostoimistoille. Vaikka mainosalan hinnoittelu on menossa yhä markkinaperusteisempaan suuntaan, on kustannusperusteinen tuntihinnoittelu muistettava pitää mukana ainakin hinnoittelun perustana.

Lisätietoja:

Iida Tähtinen, p. 0400 640 108 tai sp. etunimi.sukunimi@student.hamk.fi

 

Tiedotus / Hämeen ammattikorkeakoulu ja Hämeen ammatti-instituutti
Visamäentie 35 A, PL 230
13101 Hämeenlinna
sp. tiedotus@hamk.fi, p. (03) 6461 (vaihde)

www.hamk.fi

HAMK kuuluu ammattikorkeakoulujen strategiseen FUAS-liittoumaan yhdessä LAMKin ja Laurean kanssa.

www.fuas.fi

 

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs