Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Mainonta » Muutos tabloidista aikakauslehteen kannatti

Lippupiste Oy

Muutos tabloidista aikakauslehteen kannatti

Tiedote.
Julkaistu: 28.05.2013 klo 10:00
Julkaisija: Lippupiste Oy

Lippupisteen riski-investointi printtimediaan kannatti.  Kuusi vuotta tabloidina ilmestynyt event.-lehti muuttui Suomessakin aikakauslehdeksi toukokuun alussa. Uudistettu ja jakelultaan mittavampi lehti teki ennätysmäisen tuloksen sekä mediamyynnin että lukijatutkimustulosten osalta. Tästä rohkaistuneena Lippupiste laajentaa elokuun event.-lehden jakelua entisestään ja julkaisee lehden kolmena erillisenä alueellisena versiona.

Lippupisteen riski-investointi printtimediaan kannatti. Toukokuussa tabloidista aikakauslehdeksi uudistettu ja jakelultaan mittavampi event.-lehti teki ennätysmäisen tuloksen. Paitsi että mediamyynti kaksinkertaistui, välittömästi lehden ilmestymisen jälkeen teetetty lukijatutkimus osoittaa event.-lehden olevan haluttu ja aktivoiva media.

Lukijatutkimukseen vastasi 21 027 henkilöä, ja sen tulokset olivat kaikkien aikojen parhaimpia aiempiin tutkimuksiin verrattuna. Huomioarvo nousi: Kyselyyn vastanneista 89 % huomasi Helsingin Sanomien ja Aamulehden liitteenä olleen lehden. Event.-lehden sisällön mielekkyys näkyy tuloksissa, sillä 88,8 % huomanneista luki lehden ja heistä 70 % aktivoitui. Lukijat ovat erittäin tyytyväisiä uudistukseen, koska 69 % säästi lehden ja antoivat sille kouluarvosanan 8,0. Lukijatutkimuksen perusteella lehdelle saatiin myös Fonectan ja TNS Gallupin tuottama Ostokäyttäytymisluokituksen mukainen tarkka profiili: Lehti tavoittaa esimerkiksi Vakaista ja vauraista vakiokuluttajista (OKL-luokka 8.1.) 79 %.

Lukijatutkimuksen lisäksi Aamulehti teetti RAM-tutkimuksen kolmesta kokosivun ilmoituksesta. Niiden huomioarvot olivat 61–76 %. Myös Helsingin Sanomien teettämän RAM-tutkimuksen tulokset olivat kaikkien aikojen parhaat ja jopa yllättävät: Tutkimuksen mukaan 16−29-vuotiaista 95 % oli sitä mieltä, että lehti antaa positiivisen kuvan ilmoittajasta, 59 % piti sitä itselleen tarkoitettuna ja 79 %:n mielestä toteutus oli persoonallinen.

”Vuoden neljän ensimmäisen kuukauden aikana aikakaus- ja sanomalehtien mediamyynnit laskivat yli 16 % edellisvuoteen verrattuna. Event.-lehden mediamyynnin tuplaaminen edellisvuoden vastaavaan numeroon verrattuna osoitti, että panostus lukijatyytyväisyyden ja -peiton parantamiseen kannattivat”, Markkinointi ja kuluttajamyynti -yksikön johtaja Petri Karjalainen Lippupisteestä kertoo.

Ensimmäisen uudistetun numeron onnistumisen myötä event.-lehti jatkaa kasvuaan. Elokuun lopussa ilmestyvä syksyn lehti ilmestyy kolmena alueellisena versiona, jotka jaetaan Lippupisteen myyntipisteiden ja tapahtumajärjestäjien lisäksi Helsingin Sanomien, Aamulehden, Kouvolan Sanomien ja Etelä-Suomen Sanomien välissä. Painosmäärä kasvaa yhteensä 600 000 kappaleeseen ja lukijamäärä nousee sen myötä lukijatutkimukseen perustuen huikeaan 1 179 495 lukijaan. Lisäksi event. julkaistaan toukokuisen lehden tapaan verkkoversiona sekä iPad-versiona veloituksetta Apple AppStoressa. Monikanavaisuutta tukee myös Shortcut-sovellus, joka tuo lehden älypuhelimiin. Se mahdollistaa lippujen ostamisen verkkokaupasta ja lehden sisällön jakamisen sosiaalisessa mediassa.

 

Lisätiedot:
Markkinointi ja kuluttajamyynti -yksikön johtaja Petri Karjalainen, petri.karjalainen@lippu.fi, GSM 0440 112650
Event.-lehden päätoimittaja Marjo Nuortimo, marjo.nuortimo@lippu.fi, GSM 050 5329208

Uusin event.-lehti verkossa www.eventlehti.fi

Liitetiedostot

Event.-lehti on ilmestynyt vuodesta 2007 Lippupisteen julkaisemana. Lippupiste Oy on Suomen suurin lipunvälitysyritys, jonka kanavien kautta myydään vuosittain noin viisi miljoonaa lippua yli 18 000 teatteri-, kulttuuri, viihde- tai urheilutapahtumaan. Lippupiste tarjoaa myös lipunmyynnin järjestelmä- ja tukipalveluita tapahtumanjärjestäjille. Panostamme laadukkaaseen ja kattavaan asiakaspalveluun lähes 60 ammattilaisen voimin. Lippupisteen omistaa Euroopan johtava lipunvälitysyritys, saksalainen CTS Eventim AG, joka toimii 19 maassa ja välittää vuosittain yli 80 miljoonaa lippua yli 100 000 tapahtumaan. 

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs