Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Mainonta » Mobiili-, SoMe- ja videomainonta verkkomainonnan kasvun vetureina

IAB Finland ry

Mobiili-, SoMe- ja videomainonta verkkomainonnan kasvun vetureina

Tiedote.
Julkaistu: 23.08.2012 klo 13:54
Julkaisija: IAB Finland ry

Verkkomainonnan etujärjestö IAB Finland teetti kesäkuun alussa 2012 kyselyn media-alan asiantuntijoille kartoittaakseen verkkomainonnan lähitulevaisuuden näkymiä. Miltä verkkomainonnan vuosi 2012 näyttää kokonaisuudessaan? Mitkä mainosmuodot nostavat suosiotaan, mitkä taas joutuvat laskukäyrälle?

Verkkomainonnan näkymät -kyselyyn vastanneiden, yli 30 media-alan vaikuttajan ja asiantuntijan mukaan verkkomainonta jatkaa markkinaosuutensa kasvattamista mediamainonnan kokonaisuudessa. Suurimmiksi kasvajakategorioiksi nostettiin mobiilimainonta (kasvun arvioitu keskiarvo 61 %), mainonta sosiaalisissa medioissa (20 %) sekä netti-tv-videomainonta ja muu videomainonta (22 %).  Vankkaa nousua ennusteltiin myös display-mainonnalle (11 %) sekä hakumainonnalle (7 %).

Huonon taloustilanteen vaikutuksesta vain hakemistomainonnan (- 6 %) sekä luokiteltujen ilmoitusten (- 2 %) oletetaan liukuvan lievään laskuun. Taantuman uskotaan saavan mainostajia myös kääntymään yhä enemmän mitattavan ja kohdennettavan verkkomainonnan puoleen. ”Verkko kasvanee edelleen, vaikka taloustilanne synkkenisi hieman”, vastaajat spekuloivat. Verkon uskottiin myös ”mobilisoituvan ja videoituvan älypuhelimien ja lukulaitteiden myötä” sekä ”sosiaalisen median vakiintuvan kanavaksi ja mobiilimainonnan standardoituvan”.

”On ilo nähdä uusien mainosmuotojen menestyvän. Haasteena on näiden uusien verkkomainonnan muotojen saaminen kokonaisuudessaan mukaan mittauksiin”, IAB:n toiminnanjohtaja Birgitta Takala pohtii.

Katso kuva tutkimustuloksista IAB:n verkkosivuilta.

IAB Finland (Interactive Advertising Bureau) on järjestö, jonka tehtävänä on internetin ja interaktiivisen viestinnän roolin vahvistaminen markkinoinnin, mainonnan ja myynnin kentässä, kehittämällä alan osaamista ja yhteistyötä. Tällä yhteistyöllä tähdätään ensisijaisesti verkkomainonnan määrän kasvattamiseen, yhteisten standardien kehittämiseen ja alalla tapahtuvaan koulutukseen. Järjestön toiminnassa on mukana medioita, mediatoimistoja, mainostoimistoja, mainostavia asiakkaita ja teknologiatoimittajia. Järjestöllä on 90 jäsenyritystä. IAB Finland on IAB Europen jäsen. Lue lisää: www.iab.fi

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs