Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Mainonta » Kauppakeskus Sellon tilat taipuvat myös taidegalleriaksi

Kauppakeskus Sello

Kauppakeskus Sellon tilat taipuvat myös taidegalleriaksi

Tiedote.
Julkaistu: 01.04.2015 klo 08:15
Julkaisija: Kauppakeskus Sello

Erik Bruun -näyttely Galleria Sellossa 10.4.-14.6.2015

Lehdistö- ja mediatilaisuus 9.4. klo 12.00. Galleria Sellossa, Kauppakeskus Sellon 3. krs.

Kauppakeskus Sello lunastaa lupaustaan ”Enemmän kuin ostoksilla”. Sellossa avautuu perjantaina 10.4. upouusi Galleria Sello. Galleriatoiminta Sellossa on luonteva lisä Sellosalin, kirjaston ja Finnkinon kulttuuritarjontaan.

Huhtikuusta alkaen Galleria Sellossa on esillä graafikko Erik Bruunin 65 vuoden aikana syntynyttä tuotantoa. Näyttely on yksi Bruunin laajimmista viimeaikaisista näyttelyistä. Suomenlinnassa asuvan 89-vuotiaan monitaiturin työpöydän äärellä syntyy yhä julisteita, postimerkkejä ja ideaehdotuksia. Uusinta tuotantoa ovat esimerkiksi Galleria Sellon ja Pori Jazzin julisteet vuodelle 2015.

Erik Bruun on suunnitellut yli 500 julistetta, kymmeniä postimerkkejä, esitteitä, kirjanomistajamerkkejä, seteleitä, yritys- ja yhdistysmerkkejä sekä julkaisujen taittoja. 1950- ja 60-luvun julisteissa on monia Bruunin kädenjäljeksi tunnistettavia töitä, jotka muistetaan vieläkin. Sellaisia ovat muun muassa Veikkauksen, Havin, Jaffan, Stepin, Vipin ja Hyvonin julisteet.

Matkailu-, kaupunki- ja kulttuuriteemojen lisäksi luonnolla on ollut tärkeä osa Bruunin tuotannossa. Eläinaiheista klassikoiksi on noussut erityisesti Saimaan norppa (1974), josta sittemmin tuli myös Suomen Luonnonsuojeluliiton tunnus. Luonnon lukemattomat yksityiskohdat ovat siirtyneet tarkasti mutta uudenlaisin variaatioin esimerkiksi postimerkkeihin sekä julistesarjoihin Flora Fennica ja Forest Finland. Pidempiaikaisia julkaisujen suunnittelutöitä ovat olleet esimerkiksi Fincellin vuosikirja sekä Books From Finland.

Bruun tunnetaan myös liike- ja yritystunnusten sekä seteleiden suunnittelijana. Hänen töitään ovat mm. Kansalliskirjaston tunnus sekä Kokkipuodin, Musiikki-Fazerin, Tikkurila Oy:n, Amos Anderssonin museon, Kas Kasin, Korkeasaaren, MEKin ja Metsä-Serlan liikemerkit. 1980-luvulla Bruunin luonnosten mukaan toteutettiin 20 ja 500 markan setelit sekä kakkospuoliltaan 10, 50 ja 1000 markan setelit. Setelit olivat käytössä eurojen käyttöönottoon saakka, joiden alkuehdotuksiin Bruun osallistui myös.

Erik Bruunin ansiokkaasta urasta kertovat muun muassa menestyminen monissa kotimaisissa ja kansainvälisissä kilpailuissa sekä vuosikymmenten aikana myönnetyt tunnustukset. Sellaisia ovat muun muassa professorin arvonimi (1989), Grafian Platinahuippu (1999), Taideteollisen korkeakoulun kunniatohtori (2001), Suomi-palkinto (2004), Pro Finlandia -mitali (2007), Luonnotar-palkinto (2011) sekä Helsingin kaupungin muotoilupalkinto (2012). Eri elämänalueille liittyviä keksintöjä ja luovia ideoita on syntynyt sekä graafisen suunnittelutyöhön liittyen että niiden ohessa. Uraan on kuulunut myös opetustyötä, graafisen alan järjestöissä toimimista, palkintolautakuntiin osallistumista ja näyttelyjen suunnittelua.

Erik Bruunin julisteita ja postikortteja voi ostaa näyttelyn ajan Sellon kauppakeskuksen Punaisesta Rusetista 1. kerroksesta tai Seven Art – myymälästä Ratsusolasta. Myymälöiden aukioloajat löytyvät osoitteesta www.sello.fi.

Erik Bruunin näyttely on avoinna 10.4. – 14.6. ma-pe 12-19, la-su 12-18 Sellon 3. kerroksessa.

Näyttely on maksuton ja avoinna kaikille.

 

Osoite: Galleria Sello, Kauppakeskus Sello, 3. krs, Leppävaarankatu 3-9, 02600 Espoo

Yhteystiedot: Kauppakeskus Sello, p. 010 424 6700 kauppakeskustoimisto@sello.fi

Kauppakeskus Sello

Sanna Kouvalainen

markkinointipäällikkö

sanna.kouvalainen@sello.fi

Liitetiedostot

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs