Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Mainonta » Jarkko Vehniäinen, Marko Raassina ja Petri Hiltunen vieraina Tampere kuplii -sarjakuvafestivaaleilla

Arktinen Banaani

Jarkko Vehniäinen, Marko Raassina ja Petri Hiltunen vieraina Tampere kuplii -sarjakuvafestivaaleilla

Tiedote.
Julkaistu: 16.03.2016 klo 09:45
Julkaisija: Arktinen Banaani

 

Tampere-talossa 18.-20.3. järjestettävän, järjestyksessä kymmenennen Tampere kuplii -sarjakuvafestivaalin ohjelmassa Arktinen Banaani julkistaa kaksi uutuusteosta: Jarkko Vehniäisen Kamala luonto: Sunnuntaikävelyllä ja Marko Raassinan Kullervo. Tapahtuman ohjelmassa on mukana myös Petri Hiltunen, joka kertoo Helkavirsiä-sarjakuvakokoelman synnystä ja tulevista Praedor-fantasiaprojekteistaan. 

Jarkko Vehniäisen tasaisesti suosiotaan kasvattava Kamala luonto -sarjakuva esittelee toisen sunnuntaisarjakokoelman kannessaan kauniissa maisemassa varsin sopuisasti vaeltavan eläinjoukon. Sarja on ”kamala” vain niiltä osin, mitä inhimillistetyn eläinjoukon luonnonmukaiseen käyttäytymiseen tulee: pedot ovat petoja ja saaliit saaliita.

Kamalan luonnon kärkikumppanukset ilves ja kärppä, enempää kuin lukijoiden ykkössuosikki kettu, tuskin luonnollisessa tilassaan piittaavat viikonpäivistä. Mutta kuten faabeleissa eli eläintarinoissa kautta aikojen, tiettyjen eläinten ominaisuudet kuvaavat eri ihmistyyppien ja persoonallisuuksien ominaisuuksia paremmin kuin totisemmat tutkimukset. Onkin hyvä lähteä (kamalaan) luontoon sunnuntaikävelylle oppimaan taas itsestään jotakin uutta ja saada vielä hyvät naurut päälle.

Sarjakuvataiteilija Marko Raassina jatkaa erinomaisen vastaanoton saaneen Kalevala-sarjakuvakirjansa jälkeen työskentelyä saman aihepiirin parissa. Kalevalaseura-säätiön tunnustuspalkinnon saaneen nuoren taiteilijan uuden sarjakuvateoksen aiheena on Kullervo. Raassinan Kalevalassa ja Kullervossa sankarit, antisankarit ja myyttiset olennot ovat kaikki persoonallisen näköisiä, yhtaikaa hiukan pelottavia, hellyttäviä ja huvittavia.

Vaikka Kullervo kokee kaikissa elämänvaiheissaan kovia, ei Raassinan tulkinta muinaisesta tarinasta ole synkkyyden ylistystä, vaan visuaalisesti komeaa, moni-ilmeistä huumoria sisältävää ja oivalluksia tuottavaa kerrontaa.

 

Arktisen Banaanin artistit esiintyvät Tampere kuplii -festivaaleilla seuraavasti:

 

La 19.3.

11.30  Jarkko Vehniäinen: Kamala luonto, Sunnuntaikävelyllä-teoksen julkistus Julkkarilavalla.

12.00  Jarkko Vehniäinen signeeraa teoksiaan lavan vieressä, Sorsapuistosalin aulassa.

13.00  Helkavirsiä. Petri Hiltunen ja muita Eino Leinon kalevalaishenkisiä runoja  sarjakuviksi sovittaneita tekijöitä kertoo kirjaprojektistaan. Studio.

14.00  Helkavirsien tekijät signeeraavat Sorsapuistosalin aulassa.

14.00  Jarkko Vehniäinen, mies Kamalan luonnon takana. Vehniäinen kertoo sarjakuvansa synnystä. Opus 4.

15.00  Jarkko Vehniäinen signeeraa Sorsapuistosalin aulassa.

15.00  Marko Raassina: Nykyajan kalevalainen kansanlaulaja. Raassina kertoo Kalevalan henkilöiden sovittamisesta sarjakuvahahmoiksi teoksissaan Kalevala ja Kullervo. Opus 4.

16.00  Marko Raassina signeeraa Sorsapuistosalin aulassa.

17.00  Mihin menet suomalainen strippisarjakuva? Paneelikeskustelu jossa mukana mm. Jarkko Vehniäinen. Studio.

  

Su 20.3.

11.30  Marko Raassinan Kullervo-teoksen julkistus Julkkarilavalla.

12.00  Marko Raassina signeeraa Sorsapuistosalin aulassa.

12.00  Jarkko Vehniäisen haastattelu ja signeeraus. Tullintori.

12.30  Marko Raassinan haastattelu ja signeeraus. Tullintori.

13.00  Petri Hiltunen: Kuinka vahingossa tulin kehittäneeksi fantasiamaailman. Hiltunen kertoo, miten ensimmäinen Praedor-tarina syntyi 31 vuotta sitten ja sen myötä koko Jaconian tarumaailma. Studio.

14.00  Jarkko Vehniäinen signeeraa Sorsapuistosalin aulassa.

 

 

Jarkko Vehniäinen

Kamala luonto: Sunnuntaikävelyllä

ISBN 978-952-270-252-4

64 sivua. Arktinen Banaani 2016.

 

Marko Raassina

Kullervo

ISBN 978-952-270-280-7

71 sivua. Arktinen Banaani 2016.

 

 

Lisätiedot ja arvostelukappaleet: Arktinen Banaani, Harto Pasonen, puh. 050 529 9768, myynti@sarjakuva.com

Liitetiedostot

 

Arktinen Banaani tunnetaan erityisesti sarjakuvajulkaisuistaan, joiden vahvinta kotimaista kärkeä edustavat B. Virtanen, Fingerpori ja Kamala luonto. Sarjakuvakirjoja yritys on myynyt yli kaksi miljoonaa kappaletta. Viime vuosina kustannustoiminta on laajentunut myös kauno- ja tietokirjallisuuteen.

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs