Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Mainonta » Hyvää Ystävänpäivää. Aikalahjalla voi ehkäistä syrjäytymistä.

HelsinkiMissio

Hyvää Ystävänpäivää. Aikalahjalla voi ehkäistä syrjäytymistä.

Tiedote.
Julkaistu: 09.02.2012 klo 14:44
Julkaisija: HelsinkiMissio

HelsinkiMissio muistuttaa, että Ystävänpäivä on hyvä hetki auttaa syrjäytyneitä ja yksinäisiä. Järjestö tarjoaa Ystävänpäiväviikolla Aikalahjallaan suomalaisille konkreettisen mahdollisuuden vähentää maassamme tapahtuvaa syrjäytymistä.

- Tuoreen tiedon mukaan yli 51.000 nuorta on syrjäytyneinä opintojen tai työn ulkopuolella. Joka toinen päivä yksinäinen vanhus tekee itsemurhan, summaa HelsinkiMission toiminnanjohtaja Olli Valtonen. - Syrjäytymiseen johtavien ongelmien takaa löytyy yleensä yksinäisyys. Päällepäin näkyvä tai vain itse koettu yksinäisyys selittää usein masennusta, uupumusta sekä päihde- ja väkivaltaongelmia. Esimerkiksi yleisimpien HelsinkiMission Nuorten Kriisipisteen tulosyiden takaa löytyy kokemus yksinäisyydestä.

- Yksinäisyyden voi poistaa vain toinen ihminen, Valtonen sanoo. Läsnäolollaan ja keskustelullaan. Tähän HelsinkiMissio hakee Ystävänpäivän tienoilla lisää varoja Aikalahjan kautta.

Nuorten pitäminen kiinni opinnoissa edellyttää enemmän ammattiapua

EVAn tuoreen Hukassa – keitä ovat syrjäytyneet nuoret -raportin mukaan pahimmassa syrjäytymisvaarassa ovat maahanmuuttajat, huostassa olleet, huono-osaisten perheiden jäsenet sekä vähiten koulutetut.

HelsinkiMission Nuorten Kriisityötä johtava Olavi Sydänmaanlakka patistaa myös avartamaan syrjäytymisen muotokuvaa. - Syrjään jätettyjä on monenlaisia. Syrjäytymisen alkupäässä oleva voi olla esimerkiksi myös hyvin suoriutuva opiskelija, joka ei kotonaan kiireiden vuoksi tule kohdatuksi ja ahdistuu.

- Koska koulutuksella on EVAn raportin mukaan suuri rooli syrjäytymisen ehkäisyssä, nuorten säilyttäminen opiskelukykyisinä edellyttää suurempia määriä riittävän varhain saatua ammattiapua ongelmiin Sydänmaanlakka muistuttaa. -Riittävän ajoissa saatu apu katkaisee syrjäytymisen polun.

Syrjäytymisestä pärjäämiseen viedään hyväksynnän kokemuksella

HelsinkiMission Ystävänpäivä-muistamisen Aikalahja tarjoaa lahjoitusvarojen kautta syrjäytymistä vastaan järjestön kouluttamien vapaaehtoisten ja ammattilaisten aikaa, myötätuntoa ja läsnäoloa yksinäisille. Muun muassa THL.n tutkimuksen* mukaan pärjääminen syntyy esimerkiksi koetusta hyväksynnästä, kannustavuudesta, keskustelevasta ja kuuntelevasta ohjauksesta ja koulun ja opettajien myönteisestä asenteesta.

HelsinkiMission ammattiavun lisäämistä ja vapaaehtoisten vierellä kulkemista voi tukea järjestön Aikakaupassa verkossa. Aikalahjana voi ostaa esimerkiksi Kahvihetken yksinäisen kuulemiseen (10 eur), Kävelyseuraa kotiin unohtuneelle (25 eur) tai Keskustelutuokioita ahdistuneelle (50 eur).

Aikakauppa osoitteessa www.helsinkimissio.fi , www.aikakauppa.com.

*1/11, Suomen Akatemian ja THL:n Kansanterveyden haasteet –tutkimusohjelma

 

Lisätietoja: Helena Hulkko, viestintäpäällikkö, HelsinkiMissio, helena.hulkko@helsinkimissio.fi; puh. 050 582 22 11

HelsinkiMissio on sosiaalialan järjestö, joka toimii seniorityön, nuorten kriisityön ja erityisryhmien saroilla. Järjestön missiona on etsiä, löytää ja auttaa yksinäisiä kaupunkilaisia sekä haastaa kaupunkilaiset toimimaan unohdettujen puolesta – yksinäisyyttä vastaan. Järjestö toimii pääosin pääkaupunkiseudulla noin 80 työntekijän ja yli 600 vakituisen koulutetun vapaaehtoisen voimin. Sen toimintaa rahoittavat yksityislahjoittajat, yritykset, säätiöt, Helsingin kaupunki sekä RAY.

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs