Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Mainonta » Hinta ei ole pehmopaperihyllyllä ainoa ratkaiseva tekijä – valinta tehdään myös pehmeyden, riittoisuuden ja mielikuvien perusteella

Lambi

Hinta ei ole pehmopaperihyllyllä ainoa ratkaiseva tekijä – valinta tehdään myös pehmeyden, riittoisuuden ja mielikuvien perusteella

Tiedote.
Julkaistu: 10.08.2015 klo 08:00
Julkaisija: Lambi

Kaupan pehmopaperihylly aiheuttaa kuluttajille päänvaivaa. Tuotteita on paljon, tuotteiden järjestys tuntuu epäloogiselta ja hintojen vertailu on vaikeaa. Laatukriteereissä tärkeimmiksi asioiksi nousevat paperin pehmeys, rullan riittoisuus ja kuinka helposti arkit repeävät irti toisistaan.

Pehmopapereita valmistava suomalaisyhtiö Metsä Tissue teki laajan pohjoismaisen kategoria- ja bränditutkimuksen*, jossa tutkittiin kuluttajien kulutustapoja ja pehmopapereihin liittyviä mielikuvia.

Tutkimuksen mukaan asiointi kaupan pehmopaperihyllyllä aiheuttaa kuluttajille päänvaivaa. Kuluttajat haluaisivat tehdä ostopäätöksen nopeasti, mutta tuotteiden ja hintojen vertailu koetaan vaikeaksi, tuotteita on paljon eivätkä ne ole loogisessa järjestyksessä. WC- ja talouspaperia halutaan ostaa mahdollisimman harvoin, koska tuotteiden kuljettaminen koetaan hankalana, mutta toisaalta myös tuotteiden säilyttäminen kotona on haasteellista. Brändi toimii usein oikotienä valintaan, tuttu tuote valitaan tuntematonta helpommin.

– Kuluttajat ovat uskollisia omalle hinta- ja laaturyhmälleen, mutta ostavat heräteostoksena ja tarjousten innoittamina mielellään kalliimpia ja parempilaatuisia tuotteita, kertoo Lambin Brand Manager Hanna Hirvonen.

Pienellä satsauksella mukavuutta arkeen

Metsä Tissue halusi selvittää, paljonko suomalaiset käyttävät keskimäärin pehmopaperituotteita ja paljonko he niistä maksavat. Keskivertotalous ostaa vuodessa 91 rullaa WC-paperia ja maksaa siitä keskimäärin 0,35 €/rulla, yhteensä siis noin 32 € vuodessa. Talouspaperia ostetaan vuodessa keskimäärin 28 rullaa kotitaloutta kohden ja niistä maksetaan 0,53 €/rulla, eli yhteensä noin 15 € vuodessa.**

– Suomalaiset pitävät Lambia laadukkaana, mutta samalla myös muita hintavampana pehmopaperina. Keskimääräisellä kulutuksella Lambin hintaero on kuitenkin vain 0,46 € henkeä kohden kuukaudessa, ja sillä saa laadultaan erinomaista tuotetta jokapäiväiseen käyttöön. Lambi vastaa kuluttajien tärkeimpinä pitämiin valintakriteereihin: laadukas paperi on riittoisaa, paperia on helppo ottaa haluttu määrä koska arkit katkeavat helposti ja paperi on ihanan pehmeää, jatkaaHirvonen. Lambi on alusta saakka tunnettu pehmeydestä ja pehmeys on keskeinen osa brändilupaustamme.

* Lähde: Metsä Tissuen kategoria- ja bränditutkimus 02/2015.

** Lähde: Nielsen Homescan, talouspyyhkeiden ja wc-paperin keskimääräinen ostaminen 3/2014–4/2015.

Lisätiedot:

Hanna Hirvonen, Brand Manager, Metsä Tissue Oyj, hanna.hirvonen@metsagroup.com, p. +358 40 732 6543

Liitetiedostot

Pehmeät, valkoiset ja hygieeniset Lambin WC- ja talouspaperit on valmistettu 100 % puhtaasta uudesta selluloosasta. Siksi ne sopivat herkällekin iholle. Kuituraaka-aine on peräisin vastuullisesti hoidetuista metsistä. Lambin pehmopaperituotteille on myönnetty pohjoismainen ympäristömerkki, Joutsenmerkki. Tuotteet esiteltiin ensimmäistä kertaa kuluttajille vuonna 1965 Ruotsissa Vita Lamm -nimellä. Nykyään Lambi-tuotteita on saatavilla 10 maassa. Tuotteita myydään yli 100 miljoonalla eurolla vuodessa.

Metsä Tissue tuo korkealaatuisilla pehmo- ja ruoanlaittopapereillaan mukavuutta kuluttajien, loppukäyttäjien ja asiakkaiden jokaiseen päivään. Se on Euroopan johtava koti- ja suurtalouksien pehmopaperituotteiden toimittaja ja maailman johtava ruoanlaittopapereiden toimittaja. Sen päätuotemerkit ovat Lambi, Serla, Mola, Tento, Katrin ja SAGA. Metsä Tissuella on tuotantoa viidessä maassa, sen liikevaihto vuonna 2014 oli 1,0 miljardia euroa ja se työllistää noin 2 800 henkilöä. Metsä Tissue on osa Metsä Groupia. www.metsatissue.com

 

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs