Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Mainonta » Hannu Hartikaisen uutuusromaani herättää keskustelua ja ajatuksia.

Kustannusosakeyhtiö Bookcover

Hannu Hartikaisen uutuusromaani herättää keskustelua ja ajatuksia.

Tiedote.
Julkaistu: 19.11.2015 klo 10:15
Julkaisija: Kustannusosakeyhtiö Bookcover

Hannu Hartikaisen uutuusromaani herättää keskustelua ja ajatuksia.

Italialainen ulsteri on Hannu Hartikaisen toinen täyspitkä romaani. Romaani käsittelee tarinan muodossa asioita, joista tyypillisesti vaietaan, ehkä tabuiksikin näitä asioita voisi sanoa. Lasten seksuaalisuus ja lasten hyväksikäyttö eivät ole helppoja asioita kirjoittaa tai puhua, mutta molemmista on varmasti syytä keskustella. Aiemmin näistä aiheista ei puhuttu lainkaan leimautumisen pelossa. Nykyään aihetta ymmärretään jo niin paljon, että tekojen uhrista ei enää tehdä syyllistä vaan syyllinen on näihin kauheuksiin syyllistynyt tekijä.

Lapsen silmin kerrotusta tarinasta poistuu tekojen analyysi. Jäljelle jää paljas kertomus siitä, kuinka asiat näyttäytyvät lapsen silmin. Romaanin tarinassa kertoja ei ole uhri vaan läheisesti asioita seuraava ystävä. Aikuinen lukija tekee oman analyysin tapahtuneista asioista ja kokee oman surunsa lasten kohtalon kovuudesta.

Hartikaisen romaani ei ole pelkkää synkkyyttä vaan kuten aina lapset löytävät aina ilonsa ja tähtihetkensä. Italialaisessa ulsterissa on myös onnea, joka kumpuaa lasten viattomuudesta ja vapaudesta.

Italialainen ulsteri

Italialainen ulsteri on koskettava tarina 60-luvun maaseudulta, kun Karjalan evakot vasta juurtuivat uusille kotipaikoilleen ja nuoriso nousee jenkkikasseineen junaan tuoreemman leivän toivossa kohti Helsinkiä.

Kertoja on pieni poika, tarinan alussa vasta kuusivuotias. Hän puhuu poikasen patoamattomalla suulla salaisista puuhista, kossien kolttosista kuin myös ilon ja murheen lähteistä, joista monikaan ei enää aikuisena uskalla tai halua kertoa. Seksuaalisuutta ei vielä ehditty ymmärtää, kun se jo väkisin herätettiin.

Vasta nykyään rohjetaan puhua ääneen ja julkisesti lasten hyväksikäytöstä, raiskauksista. Valitettavasti lasten sukupuolinen hyväksikäyttö ei ole vain tämän ajan ongelma, vaan ihmiset ovat olleet raadollisia ja julmia aina ja ikuisesti.

Italialainen ulsteri ei saarnaa eikä hurskastele. Pienet pojat eivät yleensäkään saarnaa tai hurskastele eivätkä varsinkaan tuomitse. He elävät elämänsä vallattomina, kunnes kasvavat aikuisiksi. Ja monet unohtavat koskaan lapsia olleensakaan.

Voisi tuota kertomusta rakkaustarinaksikin kutsua, mutta pienet pojat eivät rakasta. Sitä voisi kutsua tahtotarinaksi, sillä haave italialaisesta päällystakista voi pelastaa ja antaa voimia yli kylmien ja pimeiden aikojen.

Italialainen ulsteri on puhuen kerrottu tarina 60-luvun alun Suomesta, pienestä kirkonkylästä, poikaporukasta ja Raisasta, joka joutuu näkemään ja kokemaan aikuisten maailmaa aivan liian läheltä.

Hannu Hartikainen

Hannu Hartikainen on syvällisesti ajatteleva kirjoittaja, joka pyrkii sisällyttämään teokseensa monitasoista ajattelua. Tämä tekeekin Hartikaisen kirjoitustyylistä mielenkiintoista ja kiinnostavaa luettavaa. Kirjoittaja on toiminut vuosikymmeniä mainosalalla, jossa tehty ura näkyy vankkana kirjoittamisen taitona. Hartikainen on myös tankarunojen ystävä ja on ihastunut niiden tiivistettyyn tarinaan.

Aikaisemmin Hannu Hartikaiselta on julkaistu Kaleeri, veijaritarina pienen paikallislehden lukijamatkasta Roomaan. Matkalla syntyy elämääkin suurempi matkailuidea pohjoisen joelle rakennettavasta orjakaleerista.

Työn alla Hartikaisella on lastenkirja sekä romaani isoisän Gauril Hartikaisen ihmeellisestä elämästä kauniissa Karjalassa.

Liitetiedostot

Kustannusosakeyhtiö Bookcover

on syntynyt intohimosta kirjoihin; kirjojen lukemiseen, painamiseen, julkaisemiseen ja niiden saattamiseen kaikkien saataville. Bookcoverin tavoite on julkaista erilaisia, meitä sytyttäviä kirjoja, toivoen niiden herättävän kiinnostuksen myös muissa kirjojen ystävissä.

Lisätiedot:
Kustannusosakeyhtiö Bookcover
Vesa Hiltunen
p. 0400 399 318
vesa.hiltunen@bookcover.fi
 
www.bookcover.fi

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs