Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Mainonta » FINPRO: Kuluttajat ohjaavat valinnoillaan terveydenhoitomarkkinoiden kehitystä

FINPRO: Kuluttajat ohjaavat valinnoillaan terveydenhoitomarkkinoiden kehitystä

Julkaistu: 24.10.2008 klo 15:23
Julkaisija:

Finpron ja Tekesin selvitys "Opportunities in the International Healthcare Market" osoittaa, että kasvavia terveydenhoitomarkkinoita ohjaa suuri määr erilaisia kuluttajaryhmiä.

Finpron ja Tekesin selvitys "Opportunities in the International Healthcare Market" osoittaa, että kasvavia terveydenhoitomarkkinoita ohjaa suuri määr erilaisia kuluttajaryhmiä.

Kiinnostus omatoimiseen terveydenhoitoon ja terveyden ylläpitoon, lisääntyvä taloudellinen hyvinvointi sekä tekniikan mahdollistamat ratkaisut synnyttävät uudenlaista liiketoimintaa.

Euroopassa yksityisen puolen terveydenhoitotuotteisiin ja palveluihin käytetty rahamäärä on viimeisen kymmenen vuoden aikana kasvanut huomattavasti. Luottamuksen väheneminen julkisen puolen terveyspalveluiden laatua kohtaan sekä pitkät jonotusajat ovat vain muutamia niistä tekijöistä, jotka vaikuttavat kuluttajien käyttäytymiseen. Terveydenhoitomarkkinoiden muodostumista ohjaa
ihmisten oma halu sairauksien ennaltaehkäisyyn sekä terveyden ja kunnon ylläpitoon.

Eri maiden yleinen terveydenhuoltojärjestelmä sekä maakohtainen kulttuuri vaikuttavat merkittävästi kulutustottumuksiin. Esimerkiksi Ranskassa julkinen terveydenhuolto kattaa suurimman osan terveydenhuoltokuluista. Terveydenhoitosektorin kasvu tulee pääasiassa kuluttajien halusta pysyä ja näyttää nuorelta ja hyväkuntoiselta.

Kiinassa tilanne on hieman erityyppinen. Ongelmaryhmäksi on muodostumassa toimistotyöntekijöiden kasvava ryhmä, joka ei juuri ehdi liikkumaan eikä saamaan raitista ilmaa. Näitä epäkohtia pyritään kiihtyvällä tahdilla korvaamaan esimerkiksi erilaisilla vitamiineilla. Myös ravintoterapeuttien palveluiden kysyntä on kasvussa. Hallitus on puolestaan tukenut erilaisten liikuntapaikkojen
rakentamista.

Kuluttajat haluavat kauneutta ja hyvää kuntoa

Finpron konsultti Christine Grumbach peräänkuuluttaa suomalaisilta yrityksiltä uskallusta tehdä valintoja: ketä ja missä halutaan lähestyä. Yksi tuote tai palvelu harvoin tyydyttää kaikkien eri kuluttajaryhmien tarpeet. Pitää uskaltaa valita yksi tai kaksi potentiaalista kuluttajaryhmää. Tai vastaavasti lähteä tietoisesti kehittämään tuotteita erityyppisille kuluttajille, sillä erot kuluttajaryhmien välillä ovat selvät.

Esimerkiksi Englannissa nuoret, noin 20 - 30 -vuotiaat lapsettomat aikuiset ovat kiinnostuneista pääasiassa holistisista ja vaihtoehtoisista hoitomuodoista. Myös orgaanisille ja reilun kaupan tuotteille on kysyntää. Palvelut ja palveluiden tarjoajat halutaan valita itse.

Englannin suuret ikäluokat ovat kiinnostuneita kuntoilusta enemmänkin tekijänä, joka lisää elämänlaatua. Heitä kiinnostavaa muun muassa urheiluun liittyvä matkailu, kosmetiikka sekä plastiikkakirurgia.

-Kaiken kaikkiaan näyttää siltä, että nykyisen terveydenhoitokulttuurin termit sairaala, lääkäri ja sairasvakuutus tulevat korvautumaan kuntokeskuksilla, terveyshotelleilla sekä niin sanotuilla terveydenhoidon hallinnointipalveluilla. Yritykset eivät ole vielä edes ymmärtäneet millaisia mahdollisuuksia terveydenhoitomarkkinat heille tulevaisuudessa voivat tarjota, Grumbach toteaa.

Selvityksen tulokset julkistetaan tänään Finpron ja Tekesin yhteisessä terveydenhoitomarkkinoita käsittelevässä seminaarissa.


Lisätietoja: Christine Grumbach, Finpro, +49 171 889 3000,
christine.grumbach@finpro.fi

Finpro - Suomalaisen menestyksen asialla

Finpro on globaali asiantijaorganisaatio, joka luo ja vahvistaa Suomen ja suomalaisten yritysten kansainvälistä menestystä. Tavoitteenamme on asiakasyritystemme kansainvälisen kasvun ja sitä kautta liiketoiminnan tukeminen ja vahvistaminen. Osaamisemme on keskitetty seitsemään Suomelle keskeiseen toimialaklusteriin: ohjelmistot ja digitaalinen media, life sciences, palvelut, metsäteollisuus, energia ja ympäristö, rakentaminen ja logistiikka sekä valmistava teollisuus.

Finpron noin 50 vientikeskuksen asiantuntijat yli 40 maassa tarjoavat asiantuntemustaan ja palveluita yrityksen kansainvälistymisen kaikissa eri vaiheissa.

 

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs