Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Mainonta » Adobe Digital Index -tutkimus selvitti selain- ja laitekäytön trendejä

Adobe

Adobe Digital Index -tutkimus selvitti selain- ja laitekäytön trendejä

Tiedote.
Julkaistu: 21.03.2016 klo 15:48
Julkaisija: Adobe

21. maaliskuuta 2016
Lehdistötiedote

Adobe on julkistanut tietoja viimeisimmästä Adobe Digital Index -tutkimuksesta paljastaen laitteiden ja selainten käyttötapoja globaalisti. Data paljastaa, että yleisön kiinnostus Applea kohtaan laskenut viimeisen kuukauden aikana, ja iPadin sekä Apple TV:n käyttö on vähentynyt. Adobe Digital Index tutkimus perustuu Adobe Marketing Cloudilla kerättyyn anonyymiin ja yhdistettyyn dataan tammikuun 2015 ja tammikuun 2016 väliseltä ajalta.

Tutkimuksen päälöydöksiä olivat:

  • Chrome vs. Safari: Viime vuonna Chrome-selainta käytettiin nettiselailuun älypuhelimella 127 % enemmän kuin Safaria. Pelkästään iOS-laitteita katsottaessasekä Safarin että Chromen käyttö lisääntyi vuodentakaiseen tilanteeseen verrattuna (Safarin 34 % ja Chromen 19 %). Adoben tutkimus osoitti, että iPhonen käyttäjistä 43 % suosii laitteessa valmiina olevaa Safari-selainta, mutta jopa 33 % käyttäjistä suosii Chromea.

  • Älypuhelimet vs. tabletit: Älypuhelimilla tehdyt sivulataukset ovat kasvaneet 18 % vuodesta 2012 lähtien, mutta tableteilla tehtyjen sivulatausten määrä on kasvanut vain 4 % . Älypuhelimilla tehdään nyt 76 % kaikesta mobiililaitteilla tehdystä verkkoselailusta (iPhone 46 % ja Android 30 %) ja tableteilla vain 24 % (iPad 18 % ja Android 5 %). Verkkoselailu iPadeilla ja OS X -pöytäkoneilla on laskenut vuoden takaiseen verrattuna 7 % ja 5 %. Mobiiliostamisesta 56 % tapahtuu älypuhelimilla (iPhone 38 % ja Android 17 %) ja 44 % tableteilla (iPad 37 % ja Android-tabletit 6 %).

  • Video: Apple TV:n osuus videokatselusta (autentikoitu) on tippunut 8 % elokuusta 2015, kun taas samaan aikaan Rokun osuus on kasvanut 4 %. 4K-tuki näyttää tuovan kilpailuetua videoiden suoratoistoon, joten ei ole yllättävää, että Samsungin 4K televisiot olivat myyntihitti Adoben Holiday Reportissa viime vuonna. Rokun uusin laite tukee videoiden suoratoistoa 4K-resoluutiolla, Apple tukee vain 1080 pikselin resoluutiota.

  • Kuluttajien tyytyväisyys: Pohjois-Amerikassa, EMEA-alueella (Eurooppa, Lähi-Itä ja Afrikka) sekä Aasian ja Tyynenmeren alueella kuluttajien tyytyväisyys Appleen on laskenut, varsinkin viimeisen kuukauden aikana. iPhone SE hallitsee verkkokeskusteluja huhujen kohteena olevista tämän viikon tuotejulkistuksista.

Tietoa tutkimuksesta

Adobe Digital Index julkaisee digitaalisen markkinoinnin tutkimustietoa markkinoinnin ja sähköisen kaupan päättäjien käyttöön eri toimialoilla. Tutkimus perustuu maailmanlaajuisesti 4500 Adobe Marketing Cloudia verkkosivustojen analysointiin käyttävältä yritykseltä kerättyyn anonyymiin ja yhdistettyyn dataan tammikuun 2015 ja tammikuun 2015 väliseltä ajalta.

Data koostuu yli 600 miljardista eri toimialoilla toimivien yritysten sivustoille tehdystä verkkokäynnistä. Lisäksi Adobe teki laite- ja selainkäyttöä koskevan kyselytutkimuksen, johon osallistui 1 000 kuluttajaa Yhdysvalloissa 19.–21.2.2016 välisenä aikana.

Lisätietoja antavat:

Adobe Systems Nordic
Jes Schyum
+45 26 70 46 70
jes.schyum@adobe.com

Hill+Knowlton Strategies
Anitta Pirnes
+358 40 486 9436
anitta.pirnes@hkstrategies.com

Adobe Systems
Adobe muuttaa maailmaa digitaalisilla kokemuksilla. www.adobe.com/fi 

© 2016 Adobe Systems Incorporated. All rights reserved. Adobe and the Adobe logo are either registered trademarks or trademarks of Adobe Systems Incorporated in the United States and/or other countries. All other trademarks are the property of their respective owners.

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs