Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Maatalous » Yritysten perustaminen yhä laskussa

Suomen Uusyrityskeskukset ry

Yritysten perustaminen yhä laskussa

Tiedote.
Julkaistu: 29.04.2013 klo 08:00
Julkaisija: Suomen Uusyrityskeskukset ry

Uusyrityskeskusten lehdistötiedote 29.4.2013                                                                                                                                                                                                                              

Yritysten perustaminen yhä laskussa

Alkuvuoden aikana yritysten perustaminen hiipui yhä edellisvuoteen verrattuna. Tammi-maaliskuussa 2013 perustettiin Uusyrityskeskusten avulla yhteensä 1878 uutta yritystä. Määrässä on laskua 5 prosenttia viime vuoden vastaavaan ajankohtaan verraten.

”Laskua selittänee asiakkaiden varovaisuuden lisääntyminen epävarman taloustilanteen johdosta sekä pankkien tiukentuneet alkavan yrityksen lainaehdot, ” toteaa Suomen Uusyrityskeskukset ry:n toimitusjohtaja Pia Backman. Yrittäjyysilmapiiri on myös heikentynyt, Backman jatkaa.

Asiakaskäyntejä oli Uusyrityskeskuksissa ja asiantuntijoiden luona 14 724 kertaa. Uusien asiakkaiden määrä oli 5084. Uusyrityskeskuksissa asiakaskäynnit laskivat 5 % edellisvuoteen verrattuna. Starttiraha- ja jatkostarttirahalausuntoja annettiin 1264 kappaletta, 13 % vähemmän kuin vuonna 2012.  Finnveran rahoituslausuntoja asiakkaiden ideoista annettiin yhteensä 301 kappaletta. Eniten uusia yrityksiä perustettiin palvelualalle. Toiseksi suosituin oli kauppa ja kolmantena teollisuus.

Työttömien osuus asiakkaista nousi 4 % edelliseen vuoteen verrattuna

Työttömien osuus asiakkaista nousi ollen nyt 26 % (22%). Uusyrityskeskusten asiakkailla 23 prosentilla on yliopistotason koulutus. Yrittäjäehdokkaista suurin osa ikäjakaumaltaan kuuluu ryhmään 25-39 vuotta.
Yli 39-vuotiaita asiakkaita oli 34 %. Nuoria alle 25 vuotiaita asiakkaita oli 11 %. Naisten osuus asiakkaista
oli 48%.

www.perustamisopas.fi

Yrityksen perustamisopas 2013 uudet päivitykset kieliversioihin ruotsiksi, englanniksi sekä venäjäksi ilmestyvät toukokuun alussa. Tarkoituksena on antaa katsaus yrittäjyyteen ja toimia oppaana aloittavalle yrittäjälle. Opas on toteutettu yhteistyössä Uusyrityskeskusverkoston ja sen jäsenyritysten kanssa ja on maksuton käyttäjälle.

Suomen Uusyrityskeskukset ovat merkittävin aloittavien yrittäjien neuvontaverkosto niin määrien kuin vaikuttavuusselvitysten mukaan. Suomessa on 32 uusyrityskeskusta, ja verkosto toimii lähes 200 kunnan alueella. Asukaslukupeitto uusyrityskeskusten toiminta-alueella on yli 4,4 milj. asukasta.  Neuvonta on ISO 9001/2008 sertifioitu, mikä varmistaa laadukkaan yritysneuvonnan. Verkostossa työskentelee 125 toimihenkilöä. Taustatukena on 1300 asiantuntijaa, yli 1000 yritystä ja 270 yhteisöä. Uusyrityskeskukset ovat organisaatiomuodoltaan tavallisimmin yleishyödyllisiä yhdistyksiä.

 

Uusyrityskeskusten neuvonnan kautta syntyneet yritykset ovat keskimääräistä selvästi elinvoimaisempia, sillä kahden vuoden kuluttua perustamisesta 90 prosenttia yrityksistä on vielä toiminnassa ja viiden vuoden kuluttua 80 prosenttia. Merkittävintä on se, että vain alle 4 prosenttia aloittaneista yrittäjistä lopettaa toimintansa konkurssin vuoksi viiden ensimmäisen vuoden kuluessa.

Lisätietoja:

Alueelliset tiedot: www.uusyrityskeskus.fi , yhteystiedot eri uusyrityskeskuksiin

Pia Backman, toimitusjohtaja, pia.backman@uusyrityskeskus.fi puh. 050 548 2896

Pekka Tsupari, hallituksen puheenjohtaja, pekka.tsupari@ytl.fi puh. 040 570 2021

Liite:   Seurantatilasto perustetut yritykset 1 – 3, tammi-maaliskuu 2013

Liitetiedostot

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs