Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Maatalous » Yhteisöllistä viljelyä Pansio-Pernossa

Turun ammattikorkeakoulu

Yhteisöllistä viljelyä Pansio-Pernossa

Kutsu.
Julkaistu: 18.05.2015 klo 11:08
Julkaisija: Turun ammattikorkeakoulu

Koulu keskellä korttelia -hanke toivottaa tervetulleeksi Pansio-Pernon yhteisöllisen viljelypalstan avajaisiin lauantaina 23. toukokuuta kello 11-14.
Osoite: Öölanninkatu.


Pansio-Pernon yhteisöllinen viljelypalsta ”Bottula” on toiminnassa toista vuotta. Se on alueen asukkaiden kesäinen kohtaamispaikka, josta voi varata oman palstan kesäksi 2015. Palstalla tullaan järjestämään viljelyyn liittyviä työpajoja ja päivystysaikoina on mahdollista saada myös käytännön vinkkejä.

Koulu keskellä korttelia -tutkimushanke tarkastelee koulun mahdollisuuksia taantuneiden alueiden kehittämisessä korostamalla koulun alueellista asemaa. Hankkeen keskiössä ovat Pansion koulun tilankäytön ja toimintojen kehittämismahdollisuudet sekä alueen viljelypalstat oppimistapojen monipuolistajana ja alueen asukkaiden yhteisöllisyyden alueellisen identiteetin vahvistajana.

Palstaviljely on yksi keino edistää alueellista yhteisöllisyyttä ja kouluikäisille järjestetään siihen liittyen tulevana kesänä 4H-yhdistyksen Ruokakoulu. Hankkeessa ovat mukana Turun ammattikorkeakoulu, Turun 4H-yhdistys, Turun kaupunki ja Pansion koulu.

Palstan avajaispäivän ohjelmassa on taimien istutusta ja Turun AMK:n muotoiluopiskelijoiden vanhoista puistopuista tekemien ulkokalusteiden viimeistelyä.

Tarjolla on grillimakkaraa ja mukana menossa ovat myös 4H:n lampaat karitsoineen.


Lisätiedot: Jari Hietaranta, projektipäällikkö

puh. 0400 479740

jari.hietaranta@turkuamk.fi

Liitetiedostot

Turun ammattikorkeakoulu on noin 9300 opiskelijan ja 700 asiantuntijan monialainen koulutusyhteisö. Tarjoamme työelämää palvelevaa koulutusta, tutkimus-, kehitys- ja innovaatiotoimintaa sekä organisaatioiden kokonaisvaltaista kehittämistä Varsinais-Suomessa.

 

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs