Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Maatalous » Vuoden Maatalouslomittaja 2015 -kilpailun finalistit selvillä

Mela

Vuoden Maatalouslomittaja 2015 -kilpailun finalistit selvillä

Tiedote.
Julkaistu: 17.04.2015 klo 11:18
Julkaisija: Mela

Loppukilpailussa Joensuun Farmari-maatalousnäyttelyssä kohtaavat kymmenen parasta

Vuoden Maatalouslomittaja 2015 -kilpailun toinen vaihe järjestettiin kymmenessä luonnonvara-alan oppilaitoksessa, joissa loppukilpailupaikasta kilpaili yhteensä 100 maatalouslomittajaa. Jokaisen aluekilpailun voittaja pääsi loppukilpailuun. Koko kilpailu ratkeaa ja vuoden paras maatalouslomittaja palkitaan Farmari-maatalousnäyttelyssä Joensuussa 2.7.

Finaalissa kohtaavat kymmenen Suomen parasta maatalouslomittajaa.

Sari Finnilä, Reisjärven paikallisyksikkö
Jarno Brandt, Keuruun paikallisyksikkö
Hannu Hämäläinen, Tohmajärven paikallisyksikkö
Pia Isomäki, Suupohjan paikallisyksikkö
Anne Kilponen, Alavuden paikallisyksikkö
Jukka Laakso, Siikalatvan paikallisyksikkö
Vesa Oikarainen, Tervolan paikallisyksikkö
Heidi Rantamäki, Hämeenlinnan paikallisyksikkö
Outi Siuko, Huittisten paikallisyksikkö
Sari Verkkonen, Mikkelin paikallisyksikkö

Mukana työhyvinvoinnin näkökulma
Aluekilpailuun kirjallisen karsinnan kautta selvinneet maatalouslomittajat pääsivät näyttämään osaamistaan käytännön töissä. Lypsykokeen lisäksi taitoja testattiin eläinten terveyteen ja elintarvikkeeksi tuotetun raaka-aineen laatuun liittyvissä tehtävissä. Lisäksi mukana olivat traktorin käyttö ja yleinen työturvallisuus. Paljon työssään autolla ajavat lomittajat saivat kilpailun aikana näyttää liikennetaitojaan todellisuutta simuloivan ohjelman avulla. Myös fyysisestä kunnosta ropisi pisteitä. 

– Vauhdikkaaseen kilpailupäivään mahtui yhdeksän ammattitaitoa monipuolisesti mittaavaa tehtävää. Esimerkiksi vasta-ainepitoisuuden mittaaminen ternimaidosta onnistui kilpailijoilta erinomaisesti vahvan perusammattitaidon ansiosta. Kilpailuhenki oli hyvä ja Ilmapiiri innostava. Etenkin nopeaa reagointia vaatinut liikennetehtävä sai kilpailijat hymyilemään, asiantuntija Pia Lahin Melasta tiivistää paikkakuntien kokemuksia.

Kilpailun teemana on hyvien eläintenhoito- ja konetyötaitojen lisäksi työhyvinvoinnista huolehtiminen. Maatalouslomittajat työskentelevät vaativassa tehtävässä ja työympäristössä. Vastuullisen työn lisäksi maatalouslomittajalla on perhe, läheiset, harrastukset ja koko elämä, joten voimavaroja täytyy riittää myös vapaa-ajalle. Huomion kiinnittäminen omaan työhyvinvointiin on tärkeää.

Lomittajan ammatti tutuksi
Valtakunnallinen kilpailu on lomittajille erinomainen tilaisuus mitata ja kehittää omaa ammattitaitoaan. Kilpailun edetessä lomittajan työ tulee yleisölle tutuksi. Oman ammatin Suomen mestaruus on tavoite, josta kannattaa mitellä. Farmari-maatalousnäyttelyssä Joensuussa kohtaavat kymmenen Suomen parasta maatalouslomittajaa.

Itsenäisessä ja vaihtelevassa maatalouslomittajan ammatissa työskentelee tällä hetkellä noin 5 000 henkilöä. Kasvavat eläinmäärät ja tietotekniikan lisääntyminen karjanhoitotyössä edellyttävät lomittajilta erittäin monipuolista ammattitaitoa. Ihmisten ja eläinten kanssa työskentely on palkitsevaa. Ammatissa voi myös erikoistua eri kotieläinaloille.

Tammikuussa järjestettyyn karsintakilpailijaan osallistui 1 937 maatalouslomittajaa, joista 100 pääsi huhtikuun aluekilpailuun. Heinäkuun finaalissa kohtaavat 10 parasta kilpailijaa. Loppukilpailu alkaa Pohjois-Karjalan ammattiopistolla Kiteellä 1.7. ja huipentuu Farmari-maatalousnäyttelyssä Joensuussa 2.7.

Vuoden Maatalouslomittaja 2015 -kilpailussa ovat Melan aluekilpailut järjestävien luonnonvara-alan oppilaitosten lisäksi mukana Autoliitto, Faba, ETT, HKSCAN, LähiTapiola, Maatalouslomittajat ry, MTK, ProAgria, Suomen Sikayrittäjät ry, Työterveyslaitos, Valio Oy, Valio Itämaito, Ypäjän hevosopisto.

Lisätietoja: Kilpailun koordinaattori Pia Lahin, Maatalousyrittäjien eläkelaitos, puh. 050 543 1313, pia.lahin(at)mela.fi tai viestinnän asiantuntija Elina Nihtilä, elina.nihtila(at)mela.fi

 

Mela hoitaa maatalousyrittäjien, kalastajien, poronhoitajien ja apurahansaajien lakisääteistä sosiaaliturvaa. Eläke- ja tapaturmavakuutusten lisäksi Mela vastaa maatalouslomituksesta ja työturvallisuusasioista. Melan asiakkaina on 68 000 maatalousyrittäjää, 3 000 apurahansaajaa ja 130 000 eläkkeensaajaa.

www.mela.fi

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs