Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Maatalous » Vuoden Maatalouslomittaja 2015 -kilpailu käynnistyi

Mela

Vuoden Maatalouslomittaja 2015 -kilpailu käynnistyi

Tiedote.
Julkaistu: 14.01.2015 klo 16:46
Julkaisija: Mela

Kolmivaiheisessa kilpailussa korostuvat ammattitaito ja työhyvinvointi
Vuoden Maatalouslomittaja 2015 -kilpailun ensimmäinen karsintakilpailu on toteutettu lomituksen paikallisyksiköissä. Kilpailun seuraava vaihe eli aluekilpailu järjestetään huhtikuussa luonnonvara-alan oppilaitoksissa. Suomen paras maatalouslomittaja palkitaan heinäkuussa Joensuun Farmari-näyttelyssä kisattavan finaalin jälkeen.

Lomituksen paikallisyksiköissä eri puolilla Suomea järjestetty karsintakilpailu oli avoin kaikille maatalouslomittajille. Tällä viikolla lomittajien ammattitaitoa testattiin kirjallisilla monivalintatehtävillä. Kysymykset liittyivät muun muassa eläinten ruokintaan ja hyvinvointiin, lypsyyn, työturvallisuuteen, tuotelaatuun ja työsuhdeasioihin.

Tänä vuonna kilpailussa on teemana hyvien eläintenhoito- ja konetyötaitojen lisäksi lomittajan työhyvinvoinnista huolehtiminen. Vaativan ja vastuullisen työn lisäksi maatalouslomittajalla on perhe, läheiset, harrastukset ja koko elämä, mihin pitäisi riittää myös voimavaroja. Huomion kiinnittäminen omaan työhyvinvointiin on tärkeää.

Jokaisesta paikallisyksiköstä kaksi parasta kilpailijaa jatkoon
Aluekilpailuun selvinneet lomittajat pääsevät näyttämään osaamistaan myös käytännön töissä. Aluekilpailut järjestetään 15.4. kymmenessä luonnonvara-alan oppilaitoksessa ja yhteensä niihin osallistuu 100 lomittajaa. Jokaisen aluekilpailun voittaja pääsee finaaliin. Finaali ratkeaa ja Vuoden Maatalouslomittaja 2015 palkitaan Farmari Suomen Maatalousnäyttelyssä Joensuussa 2.7.

Valtakunnallinen kilpailu on lomittajille erinomainen tilaisuus mitata ja kehittää omaa ammattitaitoaan. Kilpailun edetessä lomittajan työ tulee tutuksi myös suurelle yleisölle. Oman ammatin Suomen mestaruus on tavoite, josta kannattaa mitellä.

Itsenäisessä ja vaihtelevassa maatalouslomittajan ammatissa työskentelee tällä hetkellä noin 5 000 henkilöä. Kasvavat eläinmäärät ja tietotekniikan lisääntyminen edellyttävät lomittajilta erittäin monipuolista ammattitaitoa. Ihmisten ja eläinten kanssa työskentely on palkitsevaa. Ammatissa voi myös erikoistua, sillä esimerkiksi hevosten määrä tiloilla lisääntyy edelleen.

Päävastuu Vuoden Maatalouslomittaja 2015 -kilpailun järjestämisestä on Melalla. Yhteistyökumppaneita ovat Valio Oy, Osuuskunta Itä-Maito ja Valion muut osuuskunnat, Maatalouslomittajat ry, Pohjois-Karjalan ammattiopisto, MTK, ProAgria Pohjois-Karjala, Autoliitto, Suomen Sikayrittäjät ry, Hevosopisto, ETT, Faba, LähiTapiola, HKAgri, Työterveyslaitos ja aluekilpailut järjestävät luonnonvara-alan oppilaitokset.

Vuoden Maatalouslomittaja 2015 -kilpailun aikataulu
VAIHE I: Karsintakilpailu paikallisyksiköissä viikko 3. Kilpailu on avoin kaikille maatalouslomittajille.
VAIHE II: Aluekilpailu (10 kpl) luonnonvara-alan oppilaitoksissa 15.4. Aluekilpailuihin osallistuu 100 maatalouslomittajaa.
VAIHE III: Valtakunnallinen loppukilpailu 1. - 2.7. Finaali alkaa Pohjois-Karjalan ammattiopistolla Kiteellä 1.7. ja se huipentuu Farmari Suomen Maatalousnäyttelyssä Joensuussa 2.7. Finaalissa on kymmenen kilpailijaa.

Lisätietoja:
Lomituksen asiantuntija Pia Lahin, puh. 050 543 1313, pia.lahin(at)mela.fi
Maatalousyrittäjien eläkelaitos Mela

 

Mela hoitaa maatalousyrittäjien, kalastajien, poronhoitajien ja apurahansaajien lakisääteistä sosiaaliturvaa. Eläke- ja tapaturmavakuutusten lisäksi Mela vastaa maatalouslomituksesta ja työturvallisuusasioista. Melan asiakkaina on 72 000 maatalousyrittäjää, 3 500 apurahansaajaa ja 134 000 eläkkeensaajaa.

www.mela.fi

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs