Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Maatalous » Vipu-palvelun sähköinen asiointi avautuu 9.2.

Maaseutuvirasto/Landsbygdsverket

Vipu-palvelun sähköinen asiointi avautuu 9.2.

Tiedote.
Julkaistu: 09.02.2015 klo 10:34
Julkaisija: Maaseutuvirasto/Landsbygdsverket

Viljelijöiden sähköinen asiointi avautuu Vipu-palvelussa 9.2. Palvelussa voi hakea kasvihuonetukea 2.3. saakka ja kansallisten kotieläintukien ennakoita 23.3. saakka. Osallistumisilmoituksen EU:n eläinpalkkioiden ja kansallisten kotieläintukien järjestelmiin voi tehdä 30.4. saakka.

Vipu-palveluun on myös päivitetty CAP-uudistusta koskevia tietoja, joita viljelijä voi käydä katsomassa jo ennen päätukihaun alkamista. Palvelusta näkee esimerkiksi tiedot siitä, koskeeko tilaa uuteen viherryttämistukeen liittyvä ekologisen alan vaatimus, ovatko lohkot korvauskelpoisia ympäristö- ja luonnonhaittakorvauksessa tai montako vuotta lohko on ollut yhtäjaksoisesti nurmella.

Kasvihuonetukea oli mahdollista hakea sähköisesti ensimmäisen kerran viime vuonna. Kasvihuonetuen sähköinen haku sai Maaseutuviraston mukaan hyvän vastaanoton. Tuolloin jo puolet kasvihuonetuen hakijoista teki hakemuksensa sähköisesti.

Maaliskuussa julkaistava viljelijätukien hakuopas sisältää tärkeää tietoa uusista tukiehdoista ja erilaisista lohkojen ominaisuuksista.

Lisätietoja Maaseutuvirastosta:
Kasvihuonetuki:
Ylitarkastaja
Lea Anttalainen
Puh. 0295 31 2423

EU:n eläinpalkkiot:
Ylitarkastaja
Hannele Laurén
Puh. 0295 31 2440

Kansalliset kotieläintuet:
Ylitarkastaja
Pia Mattila
Puh. 0295 31 2442

Vipu-palvelu:
Tietojärjestelmäasiantuntija
Piia Ylikoski
Puh. 0295 31 2344

etunimi.sukunimi@mavi.fi

Maaseutuvirasto toimeenpanee viljelijätukia, maaseudun yritys- ja hanketukia sekä markkinatukia asiakaslähtöisesti ja hallinnon palveluja kehittäen. Ohjaamme, neuvomme ja koulutamme asiakkaitamme palvelevia ELY-keskuksia, kuntien yhteistoiminta-alueita ja Leader-ryhmiä. Vastaamme Suomen kansallisten tukien ja EU:n maataloustukirahaston ja maaseuturahaston varojen käytöstä ja toimimme Suomen maksajavirastona. Hallinnoimme vuosittain yli kahden miljardin euron arvosta EU- ja kansallisia tukia.

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs