Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Maatalous » Viljelijätukien sähköinen haku sai liikkeelle uusia käyttäjiä

Maaseutuvirasto/Landsbygdsverket

Viljelijätukien sähköinen haku sai liikkeelle uusia käyttäjiä

Tiedote.
Julkaistu: 19.04.2012 klo 12:10
Julkaisija: Maaseutuvirasto/Landsbygdsverket

Viljelijätukien sähköisen hakemuksen voi jättää Vipu-palvelussa 30.4. klo 23.59 mennessä. Tänä keväänä ympäristötuen jatkositoumuksen ja luonnonhaittakorvaussitoumusten uusinnan voi tehdä sähköisesti.

Sähköisiä hakemuksia on tehty 18.4.2012 mennessä noin 9000 kappaletta. Tästä määrästä ensi kertaa sähköisesti tukea hakeneiden viljelijöiden osuus on lähes kolmasosa.

Perinteisesti suurin osa hakemuksista jätetään huhtikuun loppupuolella. Muun muassa Kuhmossa ja Keiteleellä noin 40 prosenttia viljelijöistä on jo tehnyt hakemuksensa verkossa.

Sähköinen haku on tänäkin vuonna saanut erittäin positiivista palautetta helppokäyttöisyydestä ja hyödyllisyydestä. Sähköistä hakemusta voi välillä tallentaa ja jatkaa täyttämistä myöhemmin. Hakemusta voi muuttaa viimeiseen hakupäivään asti. Verkossa voi myös tarkistaa ja muuttaa peltolohkojen rajoja sähköisesti.

Kunta ja valtakunnallinen käytöntuki neuvovat

Oman kunnan maaseutuelinkeinoviranomainen neuvoo viljelijöitä sähköisen tukihaun käytössä. Virka-ajan ulkopuolella ja viikonloppuisin neuvoja antaa sähköisen tukihaun valtakunnallinen käyttäjätuki sekä puhelimessa että sähköpostitse. Käyttäjätuki päivystää 16.–30.4. välisenä aikana arkisin klo 9–21 ja viikonloppuisin klo 9–15.

Sähköinen tukihaku löytyy myös Facebookista haulla "Vipu - Viljelijän verkkoasiointi". Tykkäämällä Vipu-sivusta saa helpoiten vinkit palvelusta ja tiedot uusimmista sähköiseen tukihakuun liittyvistä uutisista.

Vipuneuvoja opastaa hakua tehdessä

Vipuneuvoja on Vipu-palvelussa oleva työkalu, joka antaa tilakohtaisia yhteenvetotietoja ja sähköiseen tukihakuun liittyviä vinkkejä. Vipuneuvojan tarkisteita kannattaa käyttää hakemuslomakkeen sekä perus- ja kasvulohkolomakkeen täytön jälkeen. Vipuneuvoja esimerkiksi ilmoittaa hakemattomista tuista tai hakemuksessa mahdollisesti olevista puutteista.

Vipuneuvojan voi avata Vipu-palvelun vasemmasta sivupalkista.

Lisätietoja:
• Kuntien maaseutuelinkeinoviranomaiset
• Valtakunnallinen käytöntuki numerosta 020 690 888 / tukihaku@mavi.fi
• www.mavi.fi/vipu ja https://vipu.mavi.fi

Liite: Sähköisten hakemusten määriä alueittain (pdf)

Liitetiedostot

Maaseutuvirasto (Mavi) toimeenpanee viljelijätukia, maaseudun yritys- ja hanketukia sekä markkinatukia asiakaslähtöisesti ja hallinnon palveluja kehittäen. Suomen maksajavirastona Mavi vastaa EU:n maataloustuki- ja maaseuturahaston varojen käytöstä. Mavi ohjaa, neuvoo ja kouluttaa ELY-keskuksia ja kuntien maaseutuelinkeinoviranomaisia. Maaseutuviraston toimipaikka sijaitsee Seinäjoella.

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs