Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Maatalous » Viljelijätukien haku Vipu-palvelussa alkaa 9.4.2014

Maaseutuvirasto/Landsbygdsverket

Viljelijätukien haku Vipu-palvelussa alkaa 9.4.2014

Tiedote.
Julkaistu: 28.03.2014 klo 11:00
Julkaisija: Maaseutuvirasto/Landsbygdsverket

Viljelijätukien haku avautuu Vipu-palvelussa 9.4.2014. Sähköisen hakemuksen voi tehdä 30.4.2014 klo 23.59 saakka osoitteessa https://vipu.mavi.fi. Tukihallinnon tietojärjestelmän uudistamisen takia sähköinen haku avautuu myöhemmin kuin viime vuonna.

Tukisovelluksen uudistaminen on ollut tietojärjestelmähanke, jota Maaseutuvirasto ja maa- ja metsätalousministeriön tietopalvelukeskus Tike ovat tehneet yhteistyössä. Järjestelmätyössä tarvitaan laajaa testaamista, jotta sähköinen tukihaku toimii moitteettomasti ja palvelee tuenhakijoita suunnitellusti. Tästä syystä Maaseutuvirasto on päättänyt antaa valmistelulle lisäaikaa.

– Viivästyminen on valitettavaa, mutta tietojärjestelmäuudistukselle asetetuista laatu- ja luotettavuusvaatimuksista ei voida tinkiä. Myös hakuajan päättymisajankohdasta pidetään kiinni, jotta tukien maksaminen pysyy aikataulussa. Pidämme viljelijän kannalta ensisijaisen tärkeänä, että tuet maksetaan oikein ja ajallaan, Maaseutuviraston ylijohtaja Leena Tenhola sanoo.

Esitäytetyt lomakkeet saa Vipu-palvelusta

Esitäytetyt lomakkeet on lähetetty maaliskuun aikana viljelijöille, jotka ovat tilanneet tukihakumateriaalin. Kaikkien tilojen lomakkeet ovat nyt kuitenkin saatavilla Vipu-palvelussa. Maatilatiedot-osion kohdassa Lomakkeet ja tulosteet ovat seuraavat tilan esitäytetyt lomakkeet: Maatilalomake 101A, Peruslohkolomake 102A, Tukioikeuslomake 103A ja Maatilan osalliset 101D. Muut paperilomakkeet ovat saatavissa suomi.fi-palvelusta.

Asiointioikeudet lähes kaikilla maatiloilla

Maatilatietojen onnistuneen keräyksen myötä lähes kaikkien maatilojen ensisijaisilla viljelijöillä on sähköiset asiointioikeudet. Noin 98 prosentilla tiloista ensisijainen viljelijä voi palauttaa tukihakemuksen Vipu-palvelussa ja allekirjoittaa yksin tukihakulomakkeet. Lisäksi hän voi antaa Vipu-palvelussa vastaavia oikeuksia myös muille henkilöille, kuten perheenjäsenille, yhtiökumppaneille tai neuvojalle.

Jos ensisijaisella viljelijällä ei ole asiointioikeuksia, maatila voi hakea tukia ainoastaan paperilomakkeilla. Vaikka asiointioikeuksia ei olisi annettu, kaikki tilan omistajiksi merkityt saavat automaattisesti selausoikeudet ja pääsevät katsomaan maatilan tietoja Vipu-palvelussa.

Maaseutuviraston syksyllä tekemän maatilatietojen päivityksen tarkoituksena oli, että jatkossa hakemusten allekirjoittaminen ja valtuutusten antaminen hoituvat viljelijöiltä entistä helpommin. Maatilat saivat asiointioikeudet valtuuttamalla tilan ensisijaisen viljelijän lomakkeella 455.

Asiointioikeuksiin voi tehdä muutoksia Vipu-palvelussa tai lomakkeella 457.

Kunnasta apua Vipun käyttöön

Viljelijät saavat apua Vipu-palvelun käyttöön kunnan maaseutuelinkeinoviranomaiselta. Jokaisella maaseutuhallinnon yhteistoiminta-alueella on sähköisen tukihaun asiantuntija, joka auttaa käyttöoikeuksiin, hakemuksen täyttämiseen ja lähettämiseen sekä sovelluksen käyttämiseen liittyvissä asioissa.

 

Lisätietoja:
Kuntien maaseutuelinkeinoviranomaiset

Lisätietoja Maaseutuvirastosta:
tukihaku@mavi.fi

Tietohallintopäällikkö Jani Alkava
etunimi.sukunimi@mavi.fi
0295 31 2314

Maaseutuvirasto (Mavi) toimeenpanee viljelijätukia, maaseudun yritys- ja hanketukia sekä markkinatukia asiakaslähtöisesti ja hallinnon palveluja kehittäen. Suomen maksajavirastona Mavi vastaa EU:n maataloustuki- ja maaseuturahaston varojen käytöstä. Mavi ohjaa, neuvoo ja kouluttaa ELY-keskuksia ja kuntien maaseutuelinkeinoviranomaisia. Maaseutuviraston toimipaikka sijaitsee Seinäjoella.

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs