Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Maatalous » Viljelijätukia lähtee maksuun joulukuussa

Maaseutuvirasto/Landsbygdsverket

Viljelijätukia lähtee maksuun joulukuussa

Tiedote.
Julkaistu: 04.12.2014 klo 08:37
Julkaisija: Maaseutuvirasto/Landsbygdsverket

Maaseutuvirasto aloitti vuoden 2014 tilatuen, valkuais- ja öljykasvipalkkion sekä luonnonhaittakorvauksen toisen erän maksamisen valtion tililtä maanantaina 1.12. Ensimmäisenä päivänä tuensaajille siirtyi noin 560 miljoonaa euroa. Uuhipalkkion maksaminen alkoi puolestaan torstaina 4.12. Suomen osuus uuhipalkkiosta on noin 700 000 euroa. Joulukuun aikana maksetaan viljelijätukia yhteensä noin 625 miljoonaa euroa.

Maksamisen aloitusajankohtaan vaikuttavat EU:n säädösten asettamat rajoitukset ja valvontojen tilanne. Kesken oleva valvonta voi viivästyttää yksittäisen tilan tukien maksua, jolloin tuet lähtevät maksuun valvonnan valmistuttua.

Maaseutuvirasto lähettää entiseen tapaan tiloille tiedon tuen maksusta e-kirjeenä. E-kirjeessä on eritelty tieto kunkin tukityypin maksusta. Varsinaiset oikaisuvaatimuskelpoiset tukipäätökset lähetetään tiloille myöhemmin.

Ympäristötuen erityistukien toinen erä ja EU:n nautaeläinpalkkiot

Joulukuun puolen välin jälkeen maksuun tulevat ympäristötuen erityistukien toinen erä sekä EU:n nautapalkkioiden ja lypsylehmäpalkkion ensimmäinen erä. Tarkempi maksuaikataulu näiden tukien osalta varmistuu lähiaikoina.

Ympäristötuen erityistuen lietelannan sijoittaminen peltoon ensimmäistä erää maksetaan huhtikuun loppuun asti. Toisen erän maksaminen aloitetaan toukokuussa 2015.

EU:n nautaeläinpalkkioiden osalta maksettava summa on noin 70 prosenttia tuen kokonaismäärästä ja ympäristötuen erityistukien osalta maksettava summa on 25 prosenttia tuen kokonaismäärästä. Maaseutuvirasto on maksanut ympäristötuen erityistukien ensimmäisenä eränä 75 prosenttia lokakuusta alkaen.

Rahoituskuri

Tilatukea, valkuais- ja öljykasvipalkkiota, uuhipalkkiota, nautapalkkiota, lypsylehmäpalkkiota, teuraskaritsan laatupalkkiota ja tärkkelysperunapalkkiota koskee rahoituskuri.

Rahoituskurileikkaus tehdään edellä mainittujen tukien yhteenlasketun määrän 2 000 euroa ylittävältä osalta. Leikkaus on 1,302214 %.

 

Lisätietoja Maaseutuvirastosta:
Tukien maksatusyksikkö, ylitarkastaja Hannu Hämeenniemi
Puh. 0295 31 2449

Tukien maksatusyksikkö, ylitarkastaja Velimatti Mukkila
Puh. 0295 31 2285

Sähköpostit: etunimi.sukunimi@mavi.fi

Maaseutuvirasto toimeenpanee viljelijätukia, maaseudun yritys- ja hanketukia sekä markkinatukia asiakaslähtöisesti ja hallinnon palveluja kehittäen. Ohjaamme, neuvomme ja koulutamme asiakkaitamme palvelevia ELY-keskuksia, kuntien yhteistoiminta-alueita ja Leader-ryhmiä. Vastaamme Suomen kansallisten tukien ja EU:n maataloustukirahaston ja maaseuturahaston varojen käytöstä ja toimimme Suomen maksajavirastona. Hallinnoimme vuosittain yli kahden miljardin euron arvosta EU- ja kansallisia tukia.

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs