Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Maatalous » Varhaista välittämistä ja hyvinvointia maatalousyrittäjille

Mela

Varhaista välittämistä ja hyvinvointia maatalousyrittäjille

Tiedote.
Julkaistu: 20.11.2013 klo 11:48
Julkaisija: Mela

Maatalousyrittäjien eläkelaitos Mela tukee aktiivisesti maatalousyrittäjän hyvinvointia. Viimeisten kahden vuoden aikana Mela on järjestänyt yhteistyössä MTK-tuottajaliittojen ja eri hanketoimijoiden kanssa 18 varhaisen välittämisen koulutusta ja 38 hyvinvointipäivää. Varhaisen välittämisen koulutuksiin on osallistunut 600 ja hyvinvointipäivillä kävijöitä on ollut yli 1 300 henkilöä.

Varhaisen välittämisen koulutuksissa on rohkaistu maatilojen yhteistyökumppaneita ottamaan puheeksi havaitsemiaan ongelmia. Näitä yhteistyökumppaneita ovat esimerkiksi Mela-asiamiehet, lomittajat, ProAgrian neuvojat, eläinlääkärit, EU-tukitarkastajat, maaseutuasiamiehet ja meijerin maitotilaneuvojat. Hankkeen malli on ollut vuorovaikutteinen ja ratkaisukeskeinen. Koulutuksissa on jaettu tietoa myös eri auttajatahoista. Kelan edustaja on kertonut maatalousyrittäjän työterveyshuollon korvauskäytännöstä.

Hyvinvointipäivillä psykologi Pirkko Lahti on tavannut henkilökohtaisesti yli 200 maatalousyrittäjää. Hän on auttanut heitä muun muassa jaksamiseen, parisuhteeseen ja sukupolvenvaihdokseen liittyvissä ongelmissa ja ohjannut tarvittaessa avun lähteelle. Lisäksi maatalousyrittäjät ovat saaneet tietoa omasta sosiaaliturvastaan ja maatalousalan vakuutuksista. Myös yrittäjien puheenvuoroja on sisältynyt ohjelmaan.

Tervetuloa kuulemaan ajankohtaista työhyvinvointiasiaa tiistaina 26.11. kello 14.30. Tilaisuus on Melassa, osoite Revontulenpuisto 2 C, Tapiola, Espoo. Liitteenä ohjelma.


Lisätiedot:
psykologi Pirkko Lahti 0400 469 804
asiantuntija Sirpa Havu 0500 868 866

Liitetiedostot

Mela hoitaa maatalousyrittäjien, kalastajien, poronhoitajien ja apurahansaajien lakisääteistä sosiaaliturvaa. Eläke- ja tapaturmavakuutusten lisäksi Mela vastaa maatalouslomituksesta ja työturvallisuusasioista. Melan asiakkaina on 72 000 maatalousyrittäjää, 3 000 apurahansaajaa ja 137 000 eläkkeensaajaa.

www.mela.fi

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs