Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Maatalous » Utbetalningen av miljöstödets andra post börjar i maj

Maaseutuvirasto/Landsbygdsverket

Utbetalningen av miljöstödets andra post börjar i maj

Pressmeddelande.
Publicerad: 21.05.2014 kl. 14:49
Utgivare: Maaseutuvirasto/Landsbygdsverket

Landsbygdsverket börjar betala den andra posten av stödet för bas- och tilläggsåtgärder i samband med miljöstödet samt för avtal om specialstöd för placering av flytgödsel i åker till jordbrukarna onsdag 28.5.2014. Av banktekniska skäl kan det hända att betalningarna syns på jordbrukarnas konton med några dagars fördröjning.

Miljöstödet för jordbruket och specialstödet för avtal om placering av flytgödsel i åker betalas i två poster varav den första betalades i december 2013 och utgjorde 75 procent av stödet. Den andra posten består av resterande 25 procent av stödet.

Ändringen av betalningstidtabellen beror på EU-kommissionens kontrollobservation enligt vilken den tidigare betalningstidtabellen för miljöstöd stred mot EU:s förordningar. Förordningarna stipulerar att övervakningarna av stödet ska vara slutförda innan stödet betalas ut. Av den anledningen var Landsbygdsverket tvunget att flytta fram betalningen av stödets restbelopp till våren då övervakningarna av gödsling och växttäcke blivit utförda. Landsbygdsverket informerade om den ändrade betalningstidpunkten första gången 21.1.2013.

Ytterligare information vid Landsbygdsverket:
Betalning av stöd:
Överinspektör Velimatti Mukkila
Tfn 029 531 2285
Stödvillkor:
Överinspektör Markku Kuoppa-aho
Tfn 029 531 2431
fornamn.efternamn@mavi.fi

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs