Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Maatalous » Tuontikielto sai komission budjetoimaan lisää rahaa menekinedistämiseen

Maaseutuvirasto/Landsbygdsverket

Tuontikielto sai komission budjetoimaan lisää rahaa menekinedistämiseen

Tiedote.
Julkaistu: 08.09.2014 klo 08:46
Julkaisija: Maaseutuvirasto/Landsbygdsverket

Venäjän asettamien maataloustuotteiden tuontikieltojen vuoksi EU:n komissio on päättänyt suunnata lisää rahaa EU-osarahoitteiseen tiedotukseen ja menekinedistämiseen. Komissio lisää vuoden 2015 budjettiin 30 miljoonaa euroa. Alkuperäinen budjetti oli 60 miljoonaa euroa. 

Komissio kannustaa alan järjestöjä hyödyntämään niille nyt annettua mahdollisuutta menekinedistämiseen. Tarkoituksena on auttaa alan toimijoita löytämään tuotteilleen uusia markkinoita sekä unionin sisällä että ulkopuolella tiedotus- ja menekinedistämisvarojen kannustamana. Budjetissa oleva lisäys koskee mm. maitoa ja maitotuotteita, tuoreita hedelmiä ja vihanneksia, siemenöljyjä, hunajaa ja mehiläistuotteita sekä luomutuotteita.

Erillistä uutta hakua ei tulla järjestämään. Hakemukset tulee jättää parhaillaan käynnissä olevaan hakuun, joka päättyy jo 30.9.2014. Koska hakuaika päättyy jo syyskuun lopussa, toimeenpanijan kilpailutusta ennen ohjelmaehdotuksen jättämistä ei vaadita. EU-osarahoitteisten menekinedistämis- ja tiedotusohjelmien rahoituksessa EU:n osuus on 50 %, kansallinen osuus 20 % ja järjestön omarahoitusosuus 30 %.

Maaseutuvirasto järjestää haun ja vastaa hakua koskeviin tiedusteluihin. Tietoa hausta on Mavin internetsivustolla osoitteessa www.mavi.fi.


Lisätietoja Maaseutuvirastosta:
Eveliina Viitanen, ylitarkastaja
0295 31 2365
etunimi.sukunimi@mavi.fi

Maaseutuvirasto toimeenpanee viljelijätukia, maaseudun yritys- ja hanketukia sekä markkinatukia asiakaslähtöisesti ja hallinnon palveluja kehittäen. Ohjaamme, neuvomme ja koulutamme asiakkaitamme palvelevia ELY-keskuksia, kuntien yhteistoiminta-alueita ja Leader-ryhmiä. Vastaamme Suomen kansallisten tukien ja EU:n maataloustukirahaston ja maaseuturahaston varojen käytöstä ja toimimme Suomen maksajavirastona. Hallinnoimme vuosittain yli kahden miljardin euron arvosta EU- ja kansallisia tukia.

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs