Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Maatalous » Tulvien aiheuttamista vahingoista voi hakea korvausta kunnasta

Maaseutuvirasto/Landsbygdsverket

Tulvien aiheuttamista vahingoista voi hakea korvausta kunnasta

Tiedote.
Julkaistu: 09.10.2012 klo 16:29
Julkaisija: Maaseutuvirasto/Landsbygdsverket

Tulvien aiheuttamista vahingoista voi hakea korvausta kunnan maaseutuelinkeinoviranomaiselta. Tulvavahinkokorvausta haetaan kunnasta lomakkeella 129A, joka on saatavilla osoitteesta suomi.fi/lomakkeet. Lomake 129A tulee toimittaa oman kunnan maaseutuviranomaiselle viimeistään kuukauden kuluessa tulvan päättymisestä.

Tulvavahinkokorvausta voi saada vahingoista, joita tulva on aiheuttanut puutarhatuotteille, puustolle, yksityisteille, silloille, ojille tai penkereille, rakennuksille tai rakennelmille, välttämättömälle kotitalousirtaimistolle tai ammatin harjoittamisessa valmistuneille tuotteille tai siinä tarvittavalle irtaimistolle.

Korvausta voi saada myös vahingosta, joka aiheutuu viljelijälle tulvan takia kylvämättä jäämisestä sekä vahinkojen estämisestä ja rajoittamisesta aiheutuneista kustannuksista.

Korvausta kasvavalle puustolle aiheutuneesta vahingosta tulee hakea viimeistään tulvaa seuraavan kalenterivuoden kesäkuun viimeisenä päivänä.

Satovahingoista haetaan korvausta erikseen

Jos tulva on vahingoittanut kasvavaa tai korjuuvaiheessa olevaa satoa, voi hakea satovahinkokorvausta. Satovahinkokorvausta haetaan lomakkeella 118, joka on saatavilla osoitteesta suomi.fi/lomakkeet.

Lomake toimitetaan kunnan maaseutuelinkeinoviranomaiselle, joka arvioi satovahingon paikan päällä mahdollisimman nopeasti. Korvaushakemuksen kohteena olevaa kasvustoa ei saa hävittää ennen kuin satovahinkoarvio on tehty.

Lisätietoja Maaseutuvirastosta:
Tulvavahinkoasioissa ylitarkastaja Kirsi Liiten, p. 020 7725 734, etunimi.sukunimi@mavi.fi
Satovahinkoasioissa ylitarkastaja Susanna Jansson, p. 020 7725 517, etunimi.sukunimi@mavi.fi

 

Maaseutuvirasto (Mavi) toimeenpanee viljelijätukia, maaseudun yritys- ja hanketukia sekä markkinatukia asiakaslähtöisesti ja hallinnon palveluja kehittäen. Suomen maksajavirastona Mavi vastaa EU:n maataloustuki- ja maaseuturahaston varojen käytöstä. Mavi ohjaa, neuvoo ja kouluttaa ELY-keskuksia ja kuntien maaseutuelinkeinoviranomaisia. Maaseutuviraston toimipaikka sijaitsee Seinäjoella.

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs