Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Maatalous » Tukioikeuksien omistuksen siirrosta on huolehdittava tänä vuonna

Maaseutuvirasto/Landsbygdsverket

Tukioikeuksien omistuksen siirrosta on huolehdittava tänä vuonna

Tiedote.
Julkaistu: 02.10.2014 klo 12:14
Julkaisija: Maaseutuvirasto/Landsbygdsverket

Tilatukijärjestelmä päättyy tänä vuonna, kun perustukijärjestelmä tulee käyttöön vuodesta 2015 alkaen. Tukioikeuksien omistajuus- ja hallintasuhteet säilyvät muutoksessa ennallaan. Maanvuokrasopimuksen yhteydessä voidaan kuitenkin sopia tukioikeuksien siirrosta. Omistuksen siirto on muistettava tehdä vuoden 2014 aikana ja ilmoitettava kuntaan, jos tukioikeuksien saaja ei jatkossa täytä aktiiviljelijän määritelmää.

Ennen kuin viljelijä voi päästä osaksi perustukijärjestelmää, hänen on täytettävä aktiiviviljelijän määritelmä. Aktiiviviljelijöitä ovat pääsääntöisesti ne viljelijät, jotka jättävät tukihakemuksen vuonna 2015 ja jotka eivät hallinnoi lentoasemia, rautatieyhtiöitä, vesiyhtiöitä, kiinteistöyhtiöitä, pysyviä urheilukenttiä tai vapaa-ajan alueita.

Siirrosta ilmoitus kuntaan viimeistään 15.1.2015

Jos tukioikeuksien omistus halutaan vuokrasopimuksessa sovitun mukaisesti siirtää maanomistajalle, joka ei tule jatkossa täyttämään aktiiviviljelijän määritelmää, omistuksen siirto tulee tehdä tänä vuonna. Tukioikeuksien omistuksen siirron tulee alkaa viimeistään 31.12.2014. Siirrosta pitää ilmoittaa tukioikeuksien luovuttajan kuntaan viimeistään 15.1.2015, joka on ehdoton takaraja.

Tukioikeuksien siirrosta ilmoitetaan lomakkeella 103B ja liitteellä 103A. Lomakkeen 103B saa www.suomi.fi palvelusta. Liite 103A tulee aina esitäytettynä tukioikeuksien luovuttajalta eli vuokralaiselta.

Maanomistajan ja tukioikeudet omistavan vuokralaisen on mahdollista sopia myös keskenään, että vuokralainen siirtää vuokrasopimuksen päätyttyä vuokrattuja peltoja vastaavan määrän tukioikeuksia maanomistajan osoittamalle toiselle aktiiviviljelijälle. Tämä on mahdollista, vaikka maanomistaja ei olisikaan itse viljelijä. Menettelyä käyttäessä kannattaa olla huolellinen sopimuksen laadinnassa.

Vuodesta 2015 alkaen tukioikeuksia voi siirtää vain aktiiviviljelijälle.

 

Lisätietoja:
Kunnan maaseutuelinkeinoviranomainen
www.mavi.fi, (Tuet ja palvelut > Viljelijä > Perustuki / Tilatuki)

Erikoissuunnittelija Kati Törmä, Maaseutuvirasto
0295 31 2432
etunimi.sukunimi(at)mavi.fi

Maaseutuvirasto toimeenpanee viljelijätukia, maaseudun yritys- ja hanketukia sekä markkinatukia asiakaslähtöisesti ja hallinnon palveluja kehittäen. Ohjaamme, neuvomme ja koulutamme asiakkaitamme palvelevia ELY-keskuksia, kuntien yhteistoiminta-alueita ja Leader-ryhmiä. Vastaamme Suomen kansallisten tukien ja EU:n maataloustukirahaston ja maaseuturahaston varojen käytöstä ja toimimme Suomen maksajavirastona. Hallinnoimme vuosittain yli kahden miljardin euron arvosta EU- ja kansallisia tukia.

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs