Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Maatalous » Tervetuloa seuraamaan Maatalouslomittaja 2015 -kilpailun finaalia Farmari-näyttelyyn Joensuuhun torstaina 2.7.

Mela

Tervetuloa seuraamaan Maatalouslomittaja 2015 -kilpailun finaalia Farmari-näyttelyyn Joensuuhun torstaina 2.7.

Kutsu.
Julkaistu: 29.06.2015 klo 07:52
Julkaisija: Mela

Tervetuloa seuraamaan Vuoden Maatalouslomittaja –kilpailun finaalia Farmari-näyttelyyn Joensuuhun. Loppukilpailussa mittaa toisistaan ottavat kymmenen Suomen parasta maatalouslomittajaa, joista yksi voittaa oman ammattinsa Suomen mestaruuden.  Vauhdikkaat kilpailutehtävät sijoittuvat messualueen osastoille, joten myös näyttelyvierailla on mahdollisuus tutustua lomittajan monipuoliseen ammattiin.

Loppukilpailun ajankohta: torstai 2.7. kello 10.30 - 14.00

Palkintojenjako: torstai 2.7. kello 15.00 – 15.30, messualueen kotieläinkentän läheisyydessä

Paikka: Farmari-maatalousnäyttely, Joensuu

Kilpailun rastikartan saa torstaina Farmari-näyttelyn lehdistöpisteestä.

Lisäksi osana loppukilpailua lomittajien ammattitaitoa punnitaan jo keskiviikkona 1.7. Pohjois-Karjalan ammattiopiston opetustilalla Koivikolla Puhoksessa (Koivikon tie 4, 82430 Puhos), jonne tiedotusvälineiden edustajat ovat myös tervetulleita.  

Lisätietoja kilpailun kulusta: Asiantuntija Pia Lahin, Maatalousyrittäjien eläkelaitos, puh.  050 543 1313, pia.lahin@mela.fi

Loppukilpailun osallistujat ovat selvittäneet tiensä finaaliin kahden karsintakilpailun kautta. Kilpailun ensimmäiseen vaiheeseen osallistui tammikuussa 1937 maatalouslomittajaa. Tänä vuonna kilpailun teemana on hyvien eläintenhoito ja konetaitojen lisäksi työhyvinvointi. Maatalouslomittajan itsenäisessä ja vaihtelevassa ammatissa työskentelee tällä hetkellä noin 5 000 henkilöä. Kasvavat eläinmäärät ja tietotekniikan lisääntyminen edellyttävät lomittajilta erittäin monipuolista ammattitaitoa. Ihmisten ja eläinten kanssa työskentely on palkitsevaa. Ammatissa voi myös erikoistua eri kotieläinaloille.

Päävastuu Vuoden Maatalouslomittaja 2015 -kilpailun järjestämisestä on Maatalousyrittäjien eläkelaitos Melalla. Yhteistyökumppaneita ovat Autoliitto, Faba, ETT, HKSCAN, LähiTapiola, Maatalouslomittajat ry, MTK ry, ProAgria, Suomen Sikayrittäjät ry, Työterveyslaitos, Valio Oy, Valio Itämaito, Ypäjän hevosopisto sekä luonnonvara-alan oppilaitokset.

Mela hoitaa maatalousyrittäjien, kalastajien, poronhoitajien ja apurahansaajien lakisääteistä sosiaaliturvaa. Eläke- ja tapaturmavakuutusten lisäksi Mela vastaa maatalouslomituksesta ja työturvallisuusasioista. Melan asiakkaina on 68 000 maatalousyrittäjää, 3 000 apurahansaajaa ja 130 000 eläkkeensaajaa.

www.mela.fi

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs