Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Maatalous » Suomi viikon biodynaamisen tuotannon kehittämisen keskiössä

Itu Biodyn Oy

Suomi viikon biodynaamisen tuotannon kehittämisen keskiössä

Tiedote.
Julkaistu: 06.06.2016 klo 13:48
Julkaisija: Itu Biodyn Oy

Maailman Demeter-liiton (Demeter International) jäsenkokous järjestetään Suomessa Kangasalla 13.6.−17.6.2016. Kokoukseen osallistuu edustajia 23 maasta, joista 44 tulee Suomen ulkopuolelta. Kokouksen järjestää Suomen Biodynaaminen yhdistys sidosryhmineen.

Demeter-tuotannon ehdot julkaistiin ensimmäisen kerran 1928, jonka jälkeen tuotannon ja jalostuksen kehittäminen on ollut jatkuvaa vuorovaikutusta viljelijöiden ja jalostajien sekä maakohtaisten että kansainvälisten toimijoiden kesken. Paikallisten olosuhteiden ymmärtäminen, korkean laadun ja kokonaisvaltaisen tuotantotavan kehittäminen on tänään yhtä tärkeää kuin vuosikymmeniä sitten. Suomessa järjestettävän kokouksen aikana osallistujat tutustuvat konkreettisesti meillä vallitseviin olosuhteisiin.

Kansainväliset Demeter-tuotannon ehdot, jotka ohjaavat biodynaamista maataloutta, on muotoiltu eri maiden biodynaamisen viljelyn tuotemerkkijärjestöjen toimesta kansainvälisessä Demeter-liitossa. Ne asettavat puitteet kansallisille Demeter-tuotannon ehdoille. Suomessa Demeter-merkkiä hallinnoi Biodynaaminen yhdistys - Biodynamiska föreningen ry. Tuotteet tunnistaa Demeter-merkistä.

Biodynaamisella tilalla on pyrkimyksenä harjoittaa maataloutta siten, että maatilan kehittäminen yksilölliseksi kokonaisuudeksi johtaa tuottavuuteen ja terveyteen niin, että tuotannon vaatimat panokset ovat peräisin maatilalta itseltään. Ihmiskäden työ maan viljavuuden vaalimiseksi sekä kasvien, lisäysaineiston ja eläinten parissa voi sopusoinnussa paikallisten luonnon olosuhteiden kanssa muovata maatilasta tai puutarhasta elävän kokonaisuuden.

Itu Biodyn Oy on luomun ja biodynaamisten tuotteiden maahantuoja ja tukku, jonka tavoitteena on edistää biodynaamista viljelyä sekä metsän- ja maisemanhoitoa niin, että luonto ja ihminen voivat tulevaisuudessakin hyvin. Toimimalla biodynaamisten tuotteiden välittäjänä viljelijöiden ja kauppojen välillä annamme kuluttajalle mahdollisuuden valita ja osallistua työhön yhteiseksi hyväksi.

-        Aktiivisuus ja uteliaisuus luonnon havainnoinnissa sekä luonnosta oppimisessa on valtava voimavara biodynaamisessa viljelyssä. Meille on kunnia-asia, kun voimme tarjota laadukkaita Demeter-tuotteita suomalaisille asiakkaille. Nämä tuotteet osallistuvat kestävän kehityksen edistämiseen monella tapaa, kertoo osuudestaan biodynaamisen tuotannon kehittämisestä toimitusjohtaja Marika Auersalmi.

Lisätietoja biodynaamisesta tuotannosta ja toimittajien haastattelupyynnöt
Biodynaaminen yhdistys - Biodynamiska föreningen ry, Pirkko Okkonen puh. 040 518 7695

Lisätietoja Suomeen maahantuotavista Demeter-tuotteista
Itu Biodyn Oy, Marika Auersalmi  puh. 044 720 8714

 

Biodynaamisen tuotannon historia (englanniksi)

Demeter -tuotantoehdot (maatalous)

Itu Biodynin maahantuoma valikoima

Liitetiedostot

Itu Biodyn Oy on v. 1979 perustettu biodynaamisten tuotteiden erikoisliike. Itu Oy on kokonaisvaltainen, palveleva maahantuoja ja luomutukku Helsingissä. Elintarvikkeiden lisäksi tarjolla on Speickin ja Dr.Hauschkan luonnonkosmetiikkaa sekä ympäristöystävällinen Sonett pesu- ja puhdistusainesarja. 

Tutustu julkaisijan muuhun lehdistöaineistoon

Mediapankki

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs