Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Maatalous » Suomella on vahva valttikortti!

METO - Metsäalan Asiantuntijat ry

Suomella on vahva valttikortti!

Tiedote.
Julkaistu: 13.05.2014 klo 10:11
Julkaisija: METO - Metsäalan Asiantuntijat ry

 

Puunkysyntä Suomessa kasvaa, toteaa metsäalan asiantuntijoiden puheenjohtaja Håkan Nystrand tuoreessa blogissaan. Vielä loppuvuodesta monet vaikutusvaltaiset virkamiehet ja tutkijat eivät Nystrandin mukaan uskoneet, että näin tulee tapahtumaan. Tämä oli erikoinen näkemys ihmisiltä, joilla luulisi olevan syvällistä tietoa asioista. 

Nyt näyttää kuitenkin vahvasti siltä, että Suomessa halutaan tosissaan investoida uusiutuvaan raaka-aineeseen. Uusiutumattomia raaka-aineita ei riitä maailmalla loputtomiin. Nystrandin mukaan uusiutuvuus ja kierrätettävyys onkin Suomelle lähivuosina valttikortti, joka pitää ehdottomasti osata hyödyntää.

Puuraaka-aineen monipuolinen käyttö ja jatkojalostaminen luovat meille aivan uusia kilpailumahdollisuuksia. Se kuitenkin edellyttää, että metsien hoidosta, käytön kestävyydestä ja raaka-aineen saatavuudesta huolehditaan pitkäjänteisesti.

 - Biotalouden aika on nyt, toteaa Nystrand.

Seuraa Håkan Nystrandin blogia: http://www.meto-ry.fi/blogi/242-uusiutuvuusonainavalttikortti 

Håkan Nystrand, p. 040 761 5176

 

METO- Metsäalan Asiantuntijat ry on metsä- luonnonvara-alan asiantuntijoiden edunvalvontajärjestö. Jäseniä on noin 8 000 ja he työskentelevät luonnonvara-aloilla suunnittelijoina, esimiehinä, työnjohtajina, puun osto- ja korjuutehtävissä, metsänhoidon tehtävissä, toiminnanjohtajina, toimistonhoitajina, neuvojina, luonnonhoidon tehtävissä, opettajina ja asiantuntijoina, muissa johtotehtävissä sekä itsenäisinä yrittäjinä.

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs