Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Maatalous » Sika- ja siipikarjatalouden tuki nousee - kansallisia tukia vahvistettiin

Maa- ja metsätalousministeriö

Sika- ja siipikarjatalouden tuki nousee - kansallisia tukia vahvistettiin

Tiedote.
Julkaistu: 15.11.2012 klo 13:29
Julkaisija: Maa- ja metsätalousministeriö

Hallitus vahvisti tänään vuodelta 2012 maksettavien Etelä-Suomen erikoiskasvituen ja kotieläintilan hehtaarituen tasot sekä tuotannosta irrotetun sika- ja siipikarjatalouden koko maan tukitasot. Etelä-Suomen erikoiskasvitukea alennettiin, jotta komission 141-tukia koskevan päätöksen mukaista tuen kokonaismäärän rajoitetta ei ylitetä. Tuki on 92 euroa hehtaarilta aiemman 100 euron sijaan ja sitä maksetaan yhteensä 0,86 miljoonaa euroa.

Tukea maksetaan lähes 9 000 hehtaarin viljelypinta-alalle. Kotieläintilan hehtaarituen tukitasoa korotettiin, jotta komission päätöksen mukainen tuen maksuvaltuus voitaisiin hyödyntää mahdollisimman täysimääräisesti. Tuki on nyt 39 euroa hehtaarilta ja sitä maksetaan yhteensä 9,5 miljoonaa euroa. Tukea maksetaan yhteensä lähes 250 000 hehtaarin viljelypinta-alalle.

Sika- ja siipikarjataloudessa tuotannosta irrotetun kansallisen tuen viitemäärät vähenivät oletettua nopeammin koko maassa vuonna 2012. Tuotannosta irrotetun tuen tukitasoa korotetaan, jotta tuen maksuvaltuus voitaisiin hyödyntää mahdollisimman täysimääräisesti A- ja B -tukialueilla ja vastaava korotus tehdään myös C-tukialueilla. A- ja B tukialueilla tukea korotettiin 4 eurolla viitemäärän eläinyksikköä kohden.

Muutoksen jälkeen tukitaso A- ja B -tukialueilla on 114 euroa viitemäärän eläinyksiköltä. Tukialueilla C korotus on 4-5 euroa viitemäärän eläinyksikköä kohden. Tukitaso on tilakohtaisen 200 eläinyksikön rajoitteen alittavilla tiloilla viitemäärän yksikköä kohti C1-alueella 245 euroa, C2-alueella 214 euroa, C2 pohjoinen ja saaristo-alueella 269 euroa ja C3- ja C4-alueilla 278 euroa. Rajoitteen ylittävien yksiköiden tukitaso on vastaavasti C1-alueella 162 euroa, C2-alueella 140 euroa, C2 pohjoinen ja saaristo-alueella 119 euroa ja C3- ja C4-alueilla 119 euroa.

Koko maassa sika- ja siipikarjatalouden tuotannosta irrotettua tukea maksetaan vuodelta 2012 yhteensä 51,71 miljoonaa euroa, mistä A- ja B -tukialueilla noin 25 miljoonaa euroa ja C -tukialueilla yli 26 miljoonaa euroa.

Lisätietoja maa- ja metsätalousministeriöstä:
vanhempi hallitussihteeri Juha Vanhatalo, p. 0295 16 2347

Maa- ja metsätalousministeriö johtaa uusiutuvien luonnonvarojen kestävän käytön politiikkaa. Lainsäädäntötyössä ministeriö toimii osana valtioneuvostoa ja Euroopan unionin päätöksentekoa.

Uusiutuvia ovat luonnonvarat, joiden elinvoima kumpuaa luonnon omasta uudistumiskyvystä. Näihin kuuluvat kaikki kasvit ja eläimet. Kestävän käytön periaatteen mukaisesti uusiutuvia luonnonvaroja käytetään siten, että niiden arvo säilyy myös tuleville sukupolville.

Maa- ja metsätalousministeriön hallinnonala kattaa maa- ja puutarhatalouden, maaseudun kehittämisen, metsätalouden, eläinlääkintähuollon, eläimistä saatavien elintarvikkeiden valvonnan ja kalatalouden. Ministeriö hoitaa myös riista- ja porotaloutta, vesivarojen käyttöä ja maanmittausta.

Henkilökuntaa ministeriössä on noin 350 ja koko hallinnonalalla 5 100. Maa- ja metsätalousministeriön budjetin suuruus on noin 2,7 mrd euroa.

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs