Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Maatalous » Satovahinkokorvaukset maksetaan 8.4.2015 alkaen

Maaseutuvirasto/Landsbygdsverket

Satovahinkokorvaukset maksetaan 8.4.2015 alkaen

Tiedote.
Julkaistu: 08.04.2015 klo 15:02
Julkaisija: Maaseutuvirasto/Landsbygdsverket

Maaseutuvirasto maksaa vuonna 2014 viljelmille tapahtuneista satovahingoista korvaukset 8.4.2015 alkaen. Korvauksia maksetaan noin 250 tilalle ja korvausten kokonaismäärä on noin 1,47 miljoonaa euroa.

Satovahinkokorvauksia haettiin vuonna 2014 yhteensä noin 8 000 hehtaarilta. Satovahinkoja oli hieman keskimääräistä vuotta vähemmän ja ne jakautuivat melko tasaisesti koko maan alueelle.

Satovahinkokorvauksen määrän laskemisessa käytetään tietoja alueen keskimääräisistä sadoista ja hinnoista. Vahinkovuonna saadun sadon arvo vähennetään normaalin vuoden sadon arvosta ja näin saadaan laskettua vahingon arvo. Viljelijän omavastuu on 30 % normaalin sadon arvosta. Sen ylittävästä satovahingon määrästä korvataan 90 %.

Nykyinen satovahinkokorvausjärjestelmä päättyy vuoden 2015 lopussa eikä sen tilalle ole tämän hetken tiedon mukaan tulossa uutta korvaus- tai tukijärjestelmää.

Lisätietoja Maaseutuvirastosta:
Ylitarkastaja Velimatti Mukkila
Puh. 0295 31 2285
etunimi.sukunimi@mavi.fi

Maaseutuvirasto toimeenpanee viljelijätukia, maaseudun yritys- ja hanketukia sekä markkinatukia asiakaslähtöisesti ja hallinnon palveluja kehittäen. Ohjaamme, neuvomme ja koulutamme asiakkaitamme palvelevia ELY-keskuksia, kuntien yhteistoiminta-alueita ja Leader-ryhmiä. Vastaamme Suomen kansallisten tukien ja EU:n maataloustukirahaston ja maaseuturahaston varojen käytöstä ja toimimme Suomen maksajavirastona. Hallinnoimme vuosittain yli kahden miljardin euron arvosta EU- ja kansallisia tukia.

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs