Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Maatalous » Säg din åsikt om björnen – påverka förvaltningsplanen som ska uppdateras

Finlands viltcentral

Säg din åsikt om björnen – påverka förvaltningsplanen som ska uppdateras

Pressmeddelande.
Publicerad: 04.05.2016 kl. 09:58
Utgivare: Finlands viltcentral

Förvaltningsplanen för Finlands björnstam uppdateras under det här året. En viktig roll i uppdateringen av förvaltningsplanen är involverandet av medborgarna och intressegrupperna i processen. Finlands viltcentral önskar en konstruktiv och framåtblickande diskussion om Finlands björnärenden som stöd för uppdateringsprocessen.  

Finlands viltcentral har på tjänsten dinåsikt.fi som upprätthålls av justitieministeriet publicerat ett diskussionsforum som hänför till uppdateringen av förvaltningsplanen för björn. Diskussionsämnena är indelade i fyra olika kategorier: förhållandet mellan människan, björnen och naturen, björnstammens utbredning, storlek och stamuppskattning, jakt och fotografering av björn samt björnen som ett djur som skapar olägenhet och skada.

– En diskussion som är framåtblickande och är utvecklingsinriktad skulle bäst betjäna uppdateringen av förvaltningsplanen, säger specialplanerare Marko Paasimaa från Finlands viltcentral.

Paasimaa önskar att alla modigt och konstruktivt säger sin åsikt samt sina förslag till utveckling angående skötseln av Finlands björnstam. Han påminner att det är nu som möjligheten finns att påverka, då den nya förvaltningsplanen ännu inte har fastställts.

Diskussionen i tjänsten dinåsikt.fi är öppen för alla, och den har öppnats både på finska och svenska. Diskussionen är öppen ända till slutet av juni.

Diskussion i dinåsikt.fi  

Bild: Harri Norberg, Finlands viltcentral

 

Tilläggsuppgifter

Marko Paasimaa, specialplanerare, Finlands viltcentral
029 4312232, marko.paasimaa@riista.fi

Bilagor

Finlands viltcentral är en självständig offentligrättslig inrättning som främjar en hållbar vilthushållning, stöder jaktvårdsföreningarnas verksamhet, ser till att viltpolitiken verkställs och svarar för de offentliga förvaltningsuppgifter som föreskrivs.

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs