Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Maatalous » Ruokaketjua kehittävät hankkeet voivat hakea avustusta

Maaseutuvirasto/Landsbygdsverket

Ruokaketjua kehittävät hankkeet voivat hakea avustusta

Tiedote.
Julkaistu: 13.08.2014 klo 09:15
Julkaisija: Maaseutuvirasto/Landsbygdsverket

Ruokaketjun kilpailukykyä, läpinäkyvyyttä ja vastuullisuutta edistetään hanketoiminnalla. Yritysten ja yhteisöjen laajoja ja valtakunnallisia hankkeita tuetaan avustuksella, joka on enintään 80 prosenttia hyväksyttävistä kustannuksista. Hankkeiden kohderyhmiä ovat viljelijät, kuluttajat tai elintarvikealan toimijat.

Hankkeiden tarkoituksena on lisätä ruoan, ruoantekijöiden ja ruokakulttuurin arvostusta sekä viedä eteenpäin terveellisiä ruokatottumuksia. Toiminta kohdistuu kansallisen ruokaketjun kehittämisen painoalueille, jotka ovat: Jäljitettävyys- ja vastuullisuusjärjestelmät, nuoret ja ruokaketju, ruoan ja ruoantekijöiden arvostaminen, kuluttajien vastuulliset ruokavalinnat, elintarvikealan kansainvälistyminen, luomu ja lähiruoka. Lisäksi avustetaan vilja- ja öljykasvisektorihanketta, joka parantaa sektorin keskinäistä vuorovaikutusta, yhteistoimintaa ja kannattavuutta Suomessa.

Avustus haetaan Maaseutuvirastosta

Maaseutuvirasto vastaa avustusten hausta, myöntämisestä ja rahoituksesta. Avustus haetaan ennen toteutuksen aloittamista hakemuslomakkeella. Hankehaku on auki syyskuun 8. päivään asti.

Hankkeen toteutustapa voi olla tiedonsiirto, tiedottaminen, menekinedistäminen tai kehittämistoiminta. Hanke voi olla yksi- tai monivuotinen. Kesto voi olla enintään kolme vuotta.

Päätökset rahoitettavista hankkeista on tarkoitus tehdä loka–marraskuussa. Tavoitteena on, että hankkeet voisivat aloittaa toimintansa vuoden 2015 alussa.

Hakulomakkeet ja lisätietoa on Maaseutuviraston verkkosivustolla osoitteessa www.mavi.fi.


Lisätietoja:
Matti Perälä, ylitarkastaja, 0295 31 2466
etunimi.sukunimi(at)mavi.fi

Maaseutuvirasto toimeenpanee viljelijätukia, maaseudun yritys- ja hanketukia sekä markkinatukia asiakaslähtöisesti ja hallinnon palveluja kehittäen. Ohjaamme, neuvomme ja koulutamme asiakkaitamme palvelevia ELY-keskuksia, kuntien yhteistoiminta-alueita ja Leader-ryhmiä. Vastaamme Suomen kansallisten tukien ja EU:n maataloustukirahaston ja maaseuturahaston varojen käytöstä ja toimimme Suomen maksajavirastona. Hallinnoimme vuosittain yli kahden miljardin euron arvosta EU- ja kansallisia tukia.

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs