Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Maatalous » Regeringen fattade beslut om fjolårets stödnivåer

Maa- ja metsätalousministeriö

Regeringen fattade beslut om fjolårets stödnivåer

Pressmeddelande.
Publicerad: 05.03.2015 kl. 13:38
Utgivare: Maa- ja metsätalousministeriö

När de slutliga stödberättigande enhetsvolymerna och -kvantiteterna nu är klara, fastställde regeringen i dag nivåerna för lagringsstöd för trädgårdsprodukter samt produktionsstöd för mjölk 2014 i Södra Finland.

På nationell nivå och i EU-beslut har det fastställts tak för lagringsstödets maximibelopp. För att inte överskrida dessa tak, sänks enhetsstödet. I Södra Finland är lagringsstödet i maskinellt kylda lager sålunda 9,10 euro/m­, i övriga lager 5,60 euro/ m­. Samtidigt höjdes stödtaket på en miljon euro för att fullmakten att betala nationellt stöd till Södra Finland ska tillämpas så fullständigt som möjligt.

Produktionsstödet för mjölk höjs med 0,1 cent per liter i alla stödområden i Södra Finland. Efter höjningen är stödnivån 2,9–4,1 cent per liter beroende på området.

Beslutet har inte några direkta konsekvenser för statsfinanserna eftersom beslut om stödets maximibelopp (miljoner euro) tas separat i samband med godkännandet av stödformen. Det uppskattas att i lagringsstöd för trädgårdsprodukter betalas ut 1,05 miljoner euro, för produktionsstöd för mjölk har reserverats 14,05 miljoner euro för 2014 enligt förordningen om stöd till Södra Finland. I AB-området finns för tillfället drygt 1 700 mjölkgårdar.

Ytterligare information:
äldre regeringssekreterare Juha Vanhatalo, tfn 0295 16 2347
lantbruksekonomist Pekka Pihamaa, tfn 0295 16 2289

 

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs