Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Maatalous » Rahapelitoiminnan mahdollisen uudelleenorganisoinnin vaikutuksia hevosalaan selvitetty

Maa- ja metsätalousministeriö

Rahapelitoiminnan mahdollisen uudelleenorganisoinnin vaikutuksia hevosalaan selvitetty

Tiedote.
Julkaistu: 21.04.2015 klo 12:30
Julkaisija: Maa- ja metsätalousministeriö

Maa- ja metsätalousministeriö sekä hevosala ovat laatineet yhteistyönä selvityksen niistä edellytyksistä, jotka ovat keskeisiä hevostalouden näkökulmasta yhden yhtiön mallissa.  Selvitys koostuu neljästä kokonaisuudesta, jotka ovat hevosurheilun ja ravipelien kiinteä yhteys, tuottojen kehityksen varmistaminen, raviurheilun näkyvyys ja markkinointi sekä pelien tuotekehittely. 

Hevostaloudella on tärkeä merkitys maaseutuelinkeinojen ja maaseudun kehittymisessä. Hevosala muodostaa laajan kokonaisuuden, johon liittyy kilpailu-, valmennus- ja kasvatustoimintaa sekä paljon liitännäistä elinkeinotoimintaa. Näiden toimintojen myönteinen kehittyminen edellyttää, että hevosala on myös tulevaisuudessa oleellinen osa maaseudun ja maaseutuelinkeinojen strategisia painopistealueita.

Taustana selvitykseen on Suomen rahapelijärjestelmän vaihtoehtoisia ratkaisumalleja selvittäneen työryhmän julkaisu (Sisäministeriön julkaisu 12/2015), jossa kehotetaan kiinnittämään erityistä huomiota Fintoto Oy:n rahapelitoiminnan mahdollisen yhdistämisen vaikutuksiin hevosalalle. Työryhmän mukaan tämä edellyttää selvitystä siitä, miten hevosalan tulevaisuus voidaan mahdollisessa yhden toimijan mallissa turvata.


Lisätietoja maa- ja metsätalousministeriöstä:

kansliapäällikkö Jaana Husu-Kallio, p. 0295 16 2184
etunimi.sukunimi@mmm.fi

 

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs