Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Maatalous » Puutarhatuotteiden varastointituki vuodelle 2015 haettavissa 26.10. saakka

Maaseutuvirasto/Landsbygdsverket

Puutarhatuotteiden varastointituki vuodelle 2015 haettavissa 26.10. saakka

Tiedote.
Julkaistu: 23.09.2015 klo 09:00
Julkaisija: Maaseutuvirasto/Landsbygdsverket

Varastoitaville puutarhatuotteille voi hakea puutarhatuotteiden varastointitukea. Tukeen oikeutettuja puutarhatuotteita ovat kiinankaali, kyssäkaali, lanttu, mukulaselleri, nauris, omena, palsternakka, porkkana, punajuuri, punakaali, purjo, ruusukaali, savoijinkaali, sipuli ja valkokaali.

Mavi ei lähetä hakemusmateriaalia viime vuonna tukea hakeneille, vaan hakemuslomake täyttöohjeineen ja liitelomakkeineen on saatavissa osoitteesta www.suomi.fi.  Lomake löytyy sivulta lomakenumerolla 228. Hakemuslomake on toimitettava viimeistään 26.10.2015 tilan sijaintipaikkakunnan ELY-keskukseen tai Ahvenanmaalla valtionvirastoon.

Tukiehdot osin muuttuneet

Tukiehdoissa on tapahtunut muutoksia viime vuoteen verrattuna. Puutarhakasvien viljelyalaa tulee olla vähintään yksi hehtaari. Tuenhakijan yläikäraja on poistunut. Samoin maatalousyrittäjän eläkelainsäädännössä tarkoitettu vanhuuseläke (MYEL-vanhuuseläke) ei enää rajoita tuensaantia.

Puutarhatuotteiden varastointituki määräytyy tukeen oikeuttavien puutarhatuotteiden varastomäärän ja varastotyypin (koneellisesti jäähdytetty varasto tai muu varasto) perusteella. Tuki lasketaan loka-, marras- ja joulukuussa käytössä olevan puutarhatuotteiden varastotilavuuden keskiarvosta. Varastomääräilmoitukset marras- ja joulukuulta on toimitettava ELY-keskukseen tai Ahvenanmaalla valtionvirastoon viimeistään 31.12.2015.

Tuen vaatimuksena on, että varastointiin käytettävä varasto on hakijan hallinnassa ja täyttää sille erikseen asetetut vaatimukset, tuotteista pidetään varastokirjanpitoa 1.10. alkaen ja  varastoidut tuotteet ovat hakijan itsensä tuottamia.

Tuen määrä

Varastointitukea maksetaan kaikilla tukialueilla. Tukialueella AB varastointituki maksetaan Etelä-Suomen kansallisena tukena ja tukialueella C pohjoisena tukena. Satoa tuottavan pellon sijainti määrää sen, kumpaa yllä mainittua tukea hakija saa varastoimilleen puutarhatuotteille. Puutarhatuotteiden varastointituen maksu tapahtuu arviolta maalis-huhtikuussa 2016.

Varastotyypin mukainen tuen määrä enintään:
•    Koneellisesti jäähdytetty varasto 14,2 euroa/m³
•    Muu varasto 8,8 euroa/m³


Lisätietoja Maaseutuvirastosta:
Ylitarkastaja
Lea Anttalainen
Puhelinnumero 0295 31 2423
etunimi.sukunimi@mavi.fi

Maaseutuvirasto toimeenpanee viljelijätukia, maaseudun yritys- ja hanketukia sekä markkinatukia asiakaslähtöisesti ja hallinnon palveluja kehittäen. Ohjaamme, neuvomme ja koulutamme asiakkaitamme palvelevia ELY-keskuksia, kuntien yhteistoiminta-alueita ja Leader-ryhmiä. Vastaamme Suomen kansallisten tukien ja EU:n maataloustukirahaston ja maaseuturahaston varojen käytöstä ja toimimme Suomen maksajavirastona. Hallinnoimme vuosittain yli kahden miljardin euron arvosta EU- ja kansallisia tukia.

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs