Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Maatalous » Pohjois-Savoon lupa kahden karhun kannanhoidolliseen metsästykseen

Suomen riistakeskus

Pohjois-Savoon lupa kahden karhun kannanhoidolliseen metsästykseen

Tiedote.
Julkaistu: 12.07.2016 klo 13:15
Julkaisija: Suomen riistakeskus

Pohjois-Savoon lupa kahden karhun kannanhoidolliseen metsästykseen

 

Pohjois-Savon alueelle myönnettiin poikkeusluvat kahden karhun metsästämiseen. Kannanhoidolliset poikkeusluvat myönnettiin Sonkajärven ja Leppävirran alueille, joilta on pidempään kirjautunut pentuehavaintoja ja on myös muiden havaintojen perusteella maakunnan tihein karhukanta. Karhun kannanhoidollista metsästystä maakunnassa oli edellisen kerran 1990-luvulla. Pohjois-Savon karhukanta on ollut pitkään selvästi ympäröiviä alueita harvempi, koska maakunnnassa elävien pentuvien naaraiden määrä on ollut pieni.

Maa- ja metsätalousministeriön asetuksella on säädetty Suomessa metsästysvuoden 2015–2016 saaliiksi saatavien karhujen enimmäismääräksi 183 yksilöä, mikä on 50 karhua suurempi kuin vuosi sitten. Itä-Suomen levittäytymisvyöhykkeen karhukannan hoitoalueelle suurin sallittu saalismäärä kannanhoidollisilla poikkeusluvilla on tänä vuonna 23 karhua (2015 15 kpl), josta Pohjois-Savon osuus on edellä mainitut kaksi poikkeuslupaa.  

Karhuista tehdään nykyisin havaintoja koko Pohjois-Savon alueella. Yleistyvät havainnot pentueista kertovat kannan levittäytymisestä uusille alueille. Luonnonvarakeskus on arvioinut riistakeskus Pohjois-Savon alueen karhukannaksi ennen lisääntymiskautta  oli 60–70 vuoden ikäistä karhua. Suomessa vuoden 2016 karhujen lukumäärän  arvioidaan olevan noin 1720–1840 yksilöä.

Luonnonvarakeskuksen tuoreimmat pentuekartat ja karhukanta-arviolausunnot löytyvät riistahavainnot.fi -sivustolta http://riistahavainnot.fi/static_files/suurpedot/kantaarviolausunnot/karhu_k2016.pdf

Karhun metsästysaika alkaa elokuun 20. päivä ja päättyy lokakuun lopussa.

 

Lisätietoja riistapäällikkö Jouni Tanskanen p. 029 431 2301

 

Liitetiedostot

Suomen riistakeskus on itsenäinen julkisoikeudellinen laitos, joka edistää kestävää riistataloutta, tukee riistanhoitoyhdistysten toimintaa ja huolehtii riistapolitiikan toimeenpanosta sekä vastaa sille säädetyistä julkisista hallintotehtävistä.

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs