Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Maatalous » Pohjois-Hämeen ilveslaskenta käynnistyy tulevana viikonloppuna

Suomen riistakeskus

Pohjois-Hämeen ilveslaskenta käynnistyy tulevana viikonloppuna

Tiedote.
Julkaistu: 14.01.2016 klo 19:00
Julkaisija: Suomen riistakeskus

Pohjois-Hämeessä tehdään viikonloppuna laajamittainen koko Suomen riistakeskuksen Pohjois-Hämeen toiminta-alueen kattava ilveslaskenta. Laskennassa selvitetään ilvespentueiden lukumäärä sekä kirjataan kartoille kaikki suurpetojen jäljet, jotka ylittävät laskentareitistön.

Ilveslaskenta on Suomen riistakeskuksen ja Luonnonvarakeskuksen yhteishanke, jolla pyritään tuottamaan tarkentavaa vertailutietoa suurpetohavainnointiin perustuvalle suurpetokantojen runsauden seurannalle. Laskennan suorittavat paikalliset metsästäjät ja petoyhdyshenkilöt yhteistyössä alueensa riistanhoitoyhdistysten kanssa. Mukaan on kutsuttu eri tahojen edustajia jälkitarkastajiksi laskennan luotettavuuden ja avoimuuden varmistamiseksi.

Laskentaan arvioidaan osallistuvan noin 1000 vapaaehtoista laskijaa yhteensä 15 riistanhoitoyhdistyksestä. Laskentaorganisaatio perustettiin jo kaksi vuotta sitten, mutta kahtena edellisenä talvena laskentaa ei pystytty tekemään huonon lumiolosuhteen vuoksi.

Nyt näyttää sääennusteiden perusteella, että viikonlopun lumitilanne saattaa olla riittävä laskennan suorittamiseen. Laskennan toteuttaminen on herkkä sääolosuhteiden muutoksille, sillä edellisestä jäljet peittävästä lumisateesta tulee olla enintään 2 vuorokautta ja vähintään 1 vuorokausi. Laskenta on sijoitettava viikonlopun ajalle, jotta maastoon saadaan riittävästi havainnoitsijoita liikkeelle. Lopullinen päätös laskennan suorittamisesta tehdään käytännössä laskentapäivän aamuna.

 

Lisätietoja,

 

Suomen riistakeskus Pohjois-Häme

Marko Mikkola, erikoissuunnittelija                                   

029 431 2282

Suomen riistakeskus on itsenäinen julkisoikeudellinen laitos, joka edistää kestävää riistataloutta, tukee riistanhoitoyhdistysten toimintaa ja huolehtii riistapolitiikan toimeenpanosta sekä vastaa sille säädetyistä julkisista hallintotehtävistä.

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs