Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Maatalous » Pälsfarmarnas egen dokumentserie är en genuin beskrivning av pälsnäringen

ProFur

Pälsfarmarnas egen dokumentserie är en genuin beskrivning av pälsnäringen

Pressmeddelande.
Publicerad: 30.03.2015 kl. 07:00
Utgivare: ProFur

Pälsdjurens välfärd är ett ständigt återkommande tema i medierna. Den nya dokumentära videoserien ”Bilder av pälsnäringen i dagsljus” beskriver de finländska pälsfarmernas egenkontrollsystem och visar vad ett pälsdjur äter och hur avfallet återvinns. Serien fördjupar sig också i pälsfarmarnas tankevärld. Tills tals kommer personer som själva sysslar med farmning.

I den femdelade dokumentärserien producerad av ProFur (Finlands Pälsdjursuppfödares Förbund rf) och Saga Furs Oyj får vi följa med det dagliga arbetet i skugghusen. Serien lämpar sig för var och en som vill få en inblick i näringen. Den går utmärkt väl att utnyttja även som bakgrundsmaterial i undervisningen.

Kortfilmerna på ett par minuter belyser den finländska pälsnäringen ur flera synvinklar. Genom praktiska exempel beskrivs näringens ansvarsfullhet och samhälleliga betydelse. Skildringarna bygger på pälsfarmarnas vardagliga bestyr. Personer som uttalar sig är bland annat en tredje generationens farmare och en veterinär som specialiserat sig på pälsdjur.

”Motivet till videoserien var att pälsproduktionen väcker intresse hos den stora allmänheten. Vi anser att allmänheten inte ska behöva nöja sig med smygfilmade snuttar. Den har rätt att ta del av material som spelats in i dagsljus och höra vad pälsfarmarna vill ha sagt”, förklarar Liisa Hakola, informationsdirektör vid ProFur.

 Serien kan ses på ProFurs YouTube-kanal, www.tinyurl.com/turkistieto

 

Närmare upplysningar:

Liisa Hakola, informationsdirektör, ProFur, tfn 050 343 7336

Bilagor

ProFur, Finlands Pälsdjursuppfödares Förbund (FPF) rf är en rådgivnings- och intressebevakningsorganisation för sina medlemmar. 

Närmare upplysningar: Liisa Hakola, informationsdirektör, ProFur, tfn 050 343 7336

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs