Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Maatalous » Päätöksiä lainaa sisältävistä maatilainvestoinneista ja aloitustuista lokakuun lopulla

Maaseutuvirasto/Landsbygdsverket

Päätöksiä lainaa sisältävistä maatilainvestoinneista ja aloitustuista lokakuun lopulla

Tiedote.
Julkaistu: 15.10.2015 klo 10:59
Julkaisija: Maaseutuvirasto/Landsbygdsverket

ELY-keskukset aloittivat maatalouden investointi- ja aloitustukipäätösten tekemisen syyskuun loppupuolella pelkästään avustusta sisältävistä hakemuksista. Päätöksiä lainoja sisältävistä hakemuksista voidaan tehdä lokakuun lopulla.

Investointi- ja aloitustukien päätöksenteko ei ole sujunut tavoitellussa aikataulussa. Siirtyminen uuteen ohjelmakauteen ja samanaikainen tietojärjestelmän rakentaminen on osoittautunut oletettua vaativammaksi.

Maaseudun kehittämistuet haetaan ja käsitellään sähköisellä Hyrrä-järjestelmällä. Maaseutuvirasto on priorisoinut järjestelmän käyttöönotossa maatalousinvestointien päätöksentekoa, koska näitä investointeja ei saa aloittaa ennen päätöksen saamista.

Sähköiseen hakuun on siirrytty tänä vuonna

Hyrrä-järjestelmällä käsitellään myös neuvojakorvaukset ja Leader-ryhmien toimintaraha. Neuvojat saavat päätöksiä maksuhakemuksistaan marraskuun alussa ja samaan aikaan alkaa myös toimintarahan päätöstenteko. Toimintaraha maksetaan ensi vuoden puolella.

Hakijat ovat voineet tänä vuonna ensimmäistä kertaa hakea maaseudun kehittämistukia sähköisesti. Viranomaiset käsittelevät hakemukset samalla Hyrrä-järjestelmällä, jolla hakijat hakevat tuet. Maaseutuohjelman haut ovat käynnistyneet Suomessa ensimmäisten EU-maiden joukossa ja hakijat ovat ottaneet sähköisen asioinnin hyvin vastaan.

ELY-keskukset neuvovat investointi- ja aloitustukien ja maksujen hakemisessa sekä Hyrrä-järjestelmän käytössä. Maaseudun kehittämistuet rahoitetaan Manner-Suomen maaseudun kehittämisohjelmasta 2014–2020, joka on EU:n osarahoittama ohjelma.

Lisätietoja tuenhakijalle: ELY-keskukset
Lisätiedot medialle:
Yksikönjohtaja Esko Leinonen
0295 31 2402
Yksikönjohtaja Tuija Riukulehto
0295 31 2418
etunimi.sukunimi (at) mavi.fi

Maaseutuvirasto toimeenpanee viljelijätukia, maaseudun yritys- ja hanketukia sekä markkinatukia asiakaslähtöisesti ja hallinnon palveluja kehittäen. Ohjaamme, neuvomme ja koulutamme asiakkaitamme palvelevia ELY-keskuksia, kuntien yhteistoiminta-alueita ja Leader-ryhmiä. Vastaamme Suomen kansallisten tukien ja EU:n maataloustukirahaston ja maaseuturahaston varojen käytöstä ja toimimme Suomen maksajavirastona. Hallinnoimme vuosittain yli kahden miljardin euron arvosta EU- ja kansallisia tukia.

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs