Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Maatalous » OSAOon 1758 koulutuspaikkaa yhteishaussa

Oulun seudun ammattiopisto (OSAO)

OSAOon 1758 koulutuspaikkaa yhteishaussa

Tiedote.
Julkaistu: 26.02.2015 klo 09:13
Julkaisija: Oulun seudun ammattiopisto (OSAO)

Yhteishaku ammattiopistoihin ja lukioihin on käynnissä 17.3.2015 saakka. Oulun seudun ammattiopistoon (OSAO) on haussa yhteensä 1758 opiskelupaikkaa 33:een ammatilliseen perustutkintoon, joista ylioppilaille suunnattuja paikkoja on 92. Usean vuoden ajan OSAO on ollut hakijamäärältään Suomen vetovoimaisin ammattiopisto.

Yhteishaku nuorille, aikuisille haku aina

Yhteishaku on tarkoitettu pääsääntöisesti peruskoulusta tuleville nuorille. Aikuisille suunnattuihin koulutuksiin on OSAOssa jatkuva haku. Jos yhteishaussa jää vapaita opiskelupaikkoja, niitä voivat hakea kaikki halukkaat, myös aikuiset, kesä-elokuun aikana. Joihinkin tutkintoihin on pääsy- ja soveltuvuuskoe. Kokeet järjestetään huhti-toukokuun aikana. Opiskelijavalinnat julkistetaan aikaisintaan 11.6.

Muutamia nostoja koulutustarjonnasta

Yhteishaussa on mukana elokuussa alkava uusi hyvinvointiteknologian koulutuskokeilu, jossa yhdistetään sosiaali- ja terveysalan opintoja ja tekniikkaa. Valtakunnalliseen kokeiluun osallistuu seitsemän oppilaitosta, joista Oulun seudun ammattiopisto on yksi. Koulutus johtaa tieto- ja tietoliikennetekniikan perustutkintoon, jonka osaamisala hyvinvointiteknologia on. Koulutukseen valitaan yhteishaussa 16 opiskelijaa. ”Noin kolme vuotta kestävät opinnot tähtäävät siihen, että tekniikan avulla halutaan tukea kotona elämistä mahdollisimman pitkään”, kertoo koulutusta koordinoiva tuntiopettaja Janne Nurminen. Opinnoissa yhdistyvät tietotekniikka, robotiikka, tekniikka ja terveydenhuoltoalan tietämys. Tarkoitus on tarjota tekniikan mahdollistavia palveluita ja laitteita apua tarvitseville. Koulutus on tarjolla OSAOn Myllytullin yksikössä.

Koska sosiaali- ja terveydenhuollon palvelurakenne ja työtehtävät ovat muuttumassa, tarvitaan erityisesti välinehuollossa entistä syvällisemmin ammattinsa osaavia työntekijöitä. OSAO aloitti viime syksynä välinehuoltoalan perustutkinnon koulutuskokeilun, jolla pyritään vastaamaan sosiaali- ja terveysalan uusiin osaamisvaatimuksiin. Kevään yhteishaussa tutkintoon on haussa 16 opiskelupaikkaa ylioppilaille. Koulutus on tarjolla OSAOn Kontinkankaan yksikössä.

Autoalan perustutkintoon kuuluvaan pienkonekorjaajan osaamisalaan voi hakea joka kolmas vuosi. Koulutus on haussa tänä keväänä. Pienkonekorjaajat perehtyvät kaikkiin mopoautoja pienempiin tuotteisiin. Pienkorjaajien työhön kuuluu korjaamisen lisäksi kustannusarvioiden tekeminen asiakkaalle, vikadiagnostiikka sekä tuotteiden kokoonpano. Lehtori Kari Törmänen peräänkuuluttaa hakijoilta aitoa kiinnostusta alaan sekä yrittäjähenkisyyttä: ”Pienkonekorjaamot ovat usein pieniä paikkoja, joten on tärkeä osata tehdä töitä omalla persoonallaan.” Koulutus on tarjolla OSAOn Muhoksen yksikössä.

OSAO kouluttaa metsäkoneenkuljettajia Muhoksella ja Taivalkoskella. Yhteishaussa metsäkoneenkuljettajakoulutukseen on yhteensä 36 opiskelijapaikkaa. Suomessa koulutetaan tällä hetkellä noin 350 uutta metsäkoneenkuljettajaa vuodessa. Metsäteollisuuden laskelmien mukaan vuonna 2018 tulisi kouluttaa noin 500 uutta kuljettajaa, jotta työvoimatarve tulisi tyydytettyä. Suurin syy lisääntyneeseen työvoimatarpeeseen on työntekijöiden eläköityminen. Suurimmat lisäykset metsäalalla ovat tapahtuneet sahatavaran ja kartongin tuotannossa. Lisääntynyt ja monipuolistunut tuotanto lisäävät puun käyttöä raaka-aineena ja nostavat metsäkoneenkuljettajien koulutustarvetta.   

Oulun seudun ammattiopisto OSAO on monialainen ammattiopisto, jossa opiskelee 11 100 nuorta ja aikuista. Koulutusyksiköt sijaitsevat Kempeleessä, Limingassa, Oulussa, Muhoksella, Pudasjärvellä ja Taivalkoskella. OSAO kuuluu Oulun seudun koulutuskuntayhtymään (Osekk). OSAO tarjoaa jokaiselle sopivan tavan opiskella ammattiin.

Yhteishaku on osoitteessa www.opintopolku.fi

OSAOn www-sivut:

http://www.osao.fi/

Valmiita artikkeleita julkaistavaksi:

http://www.osao.fi/nyt/jutut.html 

OSAOn videot:

www.youtube.com/osaotube

Laadukkaita valokuvia opiskelusta voi pyytää marsa.jurvakainen@osao.fi

 

Lisätietoja antaa:

kuntayhtymäjohtaja-rehtori Jarmo Paloniemi, p. 050 5383 929

Oulun seudun ammattiopistossa opiskelee yhteensä 11 100 nuorta ja aikuista. Koulutusyksiköt sijaitsevat Oulussa, Kempeleessä, Limingassa, Muhoksella, Pudasjärvellä ja Taivalkoskella. Kevään yhteishaussa OSAOon on tarjolla yhteensä 1758 opiskelijapaikkaa. Yhteishaku on suunnattu pääsääntöisesti suoraan peruskoulusta tuleville hakijoille. Muut voivat hakeutua ammattiopintoihin ympäri vuoden. OSAO kuuluu Oulun seudun koulutuskuntayhtymään (Osekk).

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs