Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Maatalous » Opinnäytetyö: Raviradoille on kehitetty arviointijärjestelmä

Hämeen ammattikorkeakoulu HAMK

Opinnäytetyö: Raviradoille on kehitetty arviointijärjestelmä

Tiedote.
Julkaistu: 20.04.2012 klo 10:35
Julkaisija: Hämeen ammattikorkeakoulu HAMK

Suomalaiset raviradat saavat käyttöönsä toimintaansa räätälöidyn johtamisen apuvälineen. Agrologin ylemmän ammattikorkeakoulututkinnon opiskelija Suvi Louhelainen on kehittänyt opinnäytetyönään yhteistyössä raviurheilun keskusjärjestön Suomen Hippoksen kanssa raviradoille arviointijärjestelmän.

Ravikilpailuja järjestetään ympäri vuoden Suomen 43 raviradalla. Tätä vauhdikasta lajia harrastaa eri tavoin yli 200 000 suomalaista. Hevospelejä pelataan Suomessa vuosittain noin 250 miljoonalla eurolla.

Rata-järjestelmä johtamisen apuvälineenä

Rata-järjestelmä on osa Suomen Hippoksen raviurheilun laadunkehittämiseen ja kilpailukyvyn varmistamiseen liittyviä toimia. Järjestelmä tarjoaa raviradoille apuvälineen toiminnan johtamiseen. Raviradat saavat järjestelmän kautta tietoa paitsi oman toimintansa kehittymisestä myös vertailutietoja muiden raviratojen toiminnasta ja hyvistä toimintamalleista. Arviointijärjestelmä kannustaa raviratojen itsearvointiin, toiminnan jatkuvaan kehittämiseen ja laatukulttuurin ylläpitämiseen. Suomen ‎Hippokselle Rata-järjestelmä ‎tuottaa objektiivista tietoa suomalaisen raviurheilun kehittämiseksi.

Toiminnan ja tulosten arviointia

Työn taustana ovat toimineet tasapainoisen tuloskortin, Balanced Scorecardin, teoria ja esimerkit kokonaisvaltaiseen laadunhallintaan perustuvista laatupalkintomalleista. Järjestelmän perusajatuksen mukaan raviradat raportoivat vuosittain arviointialueiden mittaristotiedot Suomen Hippokselle. Rata-järjestelmän osa-alueet ovat talous, asiakkaat ja sidosryhmät, osaaminen ja uudistuminen sekä prosessit ja rakenteet. Järjestelmän toinen osa ovat Suomen Hippoksen joka ‎toinen vuosi toteuttamat Rata-tapaamiset. Tapaamisissa käydään läpi raviradan osa-aluekohtaisia tietoja ja tarkastellaan raviradan kehittymistä suhteessa muihin raviratoihin.

Rata-järjestelmä on tulevaisuudessa apuna ravitalouden kehittämisessä, toiminnan yhdensuuntaistamisessa ja voimavarojen keskittämisessä. Suomen Hippoksen tavoitteena on ottaa järjestelmä käyttöön maakuntaratojen toiminnassa vuoden 2013 alusta alkaen. Tavoitteena on, että myöhemmin myös kesäradat saavat järjestelmästä oman sovelluksensa.

Opinnäytetyö löytyy kokonaisuudessaan ammattikorkeakoulujen Theseus-verkkokirjastosta.

Suvi Louhelainen, p. 050 574 5920 tai sp. etunimi.sukunimi@hamk.fi 

Tiedotus / Hämeen ammattikorkeakoulu ja Hämeen ammatti-instituutti
Visamäentie 35 A, PL 230
13101 Hämeenlinna
sp. tiedotus@hamk.fi, p. (03) 6461 (vaihde)

www.hamk.fi

HAMK kuuluu ammattikorkeakoulujen strategiseen FUAS-liittoumaan yhdessä LAMKin ja Laurean kanssa.

www.fuas.fi


Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs