Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Maatalous » Oamkin opiskelijat mukana parantamassa siemenperunoiden laatua Tansaniassa

Oulun ammattikorkeakoulu

Oamkin opiskelijat mukana parantamassa siemenperunoiden laatua Tansaniassa

Tiedote.
Julkaistu: 03.05.2013 klo 10:36
Julkaisija: Oulun ammattikorkeakoulu

Oulun seudun ammattikorkeakoulu (Oamk) on mukana Helsingin yliopiston koordinoimassa valtakunnallisessa ja kansainvälisessä siemenperunahankkeessa. Hankkeen tarkoituksena on parantaa perunanviljelijöiden toimeentuloa sekä perunasadon laatua ja määrää Tansaniassa. Syksyllä 2013 Oamkissa koulutettiin kolme tansanialaista, jotka työskentelevät perunantuotantoon sekä siemenperunan tutkimukseen liittyvissä tehtävissä.

Tänä keväänä yhteistyö jatkuu toiseen suuntaan. Toukokuun lopussa Oamkista lähtee viisi laboratorioalan opiskelijaa harjoitteluun Tansanian entiseen pääkaupunkiin Dar es Salaamiin. Harjoittelupaikkana on laboratorio, jossa tutkitaan perunatauteja ja lisätään ja pidetään puhtaana siemenperunakantaa.

Torstaina 2.5. opiskelijat saivat vieraakseen virologi Deusdedith Mbanzibwan tulevasta harjoittelupaikastaan. Mbanzibwa kertoi opiskelijoille laboratorion toiminnasta ja arkipäivän käytännöistä Dar es Salaamissa. Opiskelijat kyselivät Mbanzibwalta paljon käytännön asioista aina hanaveden juomisesta kaupungin turvallisuuteen.

Vaikka harjoitteluun lähteviä opiskelijoita houkuttelee kaukainen ja lämmin matkakohde, on kaikilla mielessä kuitenkin myös ylevämmät periaatteet.

– Pyrimme siellä kehittämään ruokakasveja enemmän tautikestäviksi. Olisihan se hienoa, jos hyvällä tuurilla voisi olla vaikka vähän avuksi, kertoo laboratorioalan opiskelija Niko Tapionkoski.

Myös opiskelija Mika Pitkänen piti ajatuksesta olla avuksi.

– Kyllä tämä työ kiinnostaa ihan tulevaisuudessakin. Olen viimeiset kahdeksan vuotta kasvattanut erilaisia hyötykasveja. Mutta ei saa ajatella vain omaa napaansa, jos vain pystyisi auttamaan siellä päässä, niin se olisi todella hienoa.

 

Lisätietoja

laboratorioanalyytikko Joni Kosamo (Oamk), 050 435 2034, Joni.Kosamo@oamk.fi

 

Oulun seudun ammattikorkeakoulusta (Oamk) valmistuu aitoja ja osaavia ammattilaisia työelämän tarpeisiin. Meillä on noin 9 000 opiskelijaa ja 800 työntekijää. Toimimme Oulussa, Oulaisissa ja Raahessa. Lisäksi projektiluonteista toimintaa on useilla paikkakunnilla Pohjois-Suomessa.

Tutustu julkaisijan muuhun lehdistöaineistoon

Mediapankki

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs