Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Maatalous » Oamk vastaa uuden kasvinsuojeluainelain mukanaan tuomaan koulutustarpeeseen

Oulun ammattikorkeakoulu

Oamk vastaa uuden kasvinsuojeluainelain mukanaan tuomaan koulutustarpeeseen

Tiedote.
Julkaistu: 01.11.2013 klo 11:58
Julkaisija: Oulun ammattikorkeakoulu

Uusi kasvinsuojeluainelaki tuli voimaan 1.1.2012. Se edellyttää, että jokainen kasvinsuojeluaineita ammatissaan käyttävä suorittaa asiaa koskevan tutkinnon 26.11.2015 mennessä. Lain mukanaan tuomia  lisäkoulutettavia on Suomessa arviolta useita tuhansia, jopa yli 10 000. Turvallisuus- ja kemikaalivirasto, Tukes, vastaa koulutus- ja tutkintojärjestelmän laatimisesta ja on asettanut tavoitteeksi, että koulutukset alkavat tänä syksynä.

Oamk vastaa tähän koulutustarpeeseen järjestämällä Suomen ensimmäisen viheralueiden ja golfkenttien työntekijöille tarkoitetun uuden lain mukaisen koulutuksen ja tutkinnon Oulussa 5.11. ja Ylivieskassa 4.12. Oulun koulutukseen osallistuu noin 40 henkilöä, joista noin puolet on Oulun kaupungin työntekijöitä.

Koulutukselle on suuri tarve, sillä vajaalla puolella nykyisin kasvinsuojeluaineita ammatissaan käyttävällä ei ole minkäänlaista asiaa koskevaa koulutusta ja osalla se on osa kauan aikaa sitten suoritettua ammattitutkintoa.

Uuden kasvinsuojelulain taustalla ovat EU:n asetus ja direktiivi, jotka pyrkivät vähentämään kasvinsuojeluaineista aiheutuvia terveys- ja ympäristöhaittoja ja edistämään niiden asianmukaista ja kestävää käyttöä. Kasvinsuojeluaineita työssään käyttäviä ovat muun muassa viljelijät, viheralan työntekijät, tiestön ja rataverkoston hoitajat ja kasvinsuojeluaineita myyvien liikkeiden työntekijät.

Lisätietoja:

Antti Hirvonen, lehtori, Luonnonvara-alan yksikkö, Oamk, 010 272 2197, 050 317 4870, Antti.Hirvonen@oamk.fi

Oulun ammattikorkeakoulusta (Oamk) valmistuu aitoja ja osaavia ammattilaisia työelämän tarpeisiin. Meillä on noin 9 000 opiskelijaa ja 800 työntekijää. Toimimme Oulussa, Oulaisissa ja Raahessa. Lisäksi projektiluonteista toimintaa on useilla paikkakunnilla Pohjois-Suomessa.

Tutustu julkaisijan muuhun lehdistöaineistoon

Mediapankki

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs