Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Maatalous » Näin voit käyttää kasvinsuojeluaineita kerääjäkasvin kanssa

Turvallisuus- ja kemikaalivirasto (Tukes)

Näin voit käyttää kasvinsuojeluaineita kerääjäkasvin kanssa

Tiedote.
Julkaistu: 27.10.2015 klo 10:24
Julkaisija: Turvallisuus- ja kemikaalivirasto (Tukes)

Turvallisuus- ja kemikaalivirasto (Tukes) on saanut paljon yhteydenottoja siitä, saako kerääjäkasvia aluskasvina kasvavalle viljelykasville levittää kasvinsuojeluaineita, jos valmistetta ei ole hyväksytty kerääjäkasville. Tukes on linjannut, että tällaisilla viljelmillä käytettävien kasvinsuojeluaineiden ei tarvitse olla hyväksytty kerääjäkasveille.

Kerääjäkasvit käyttävät yksivuotisen varsinaisen viljelykasvin jälkeen maahan jääviä tai maasta vapautuvia ravinteita. Kerääjäkasvi myös suojaa maata lisäämällä kasvipeitteisyyttä viljelykasvin sadonkorjuun jälkeen.

Seuraavat asiat pitää ottaa huomioon kerääjäkasveihin ja kasvinsuojeluaineisiin liittyen:

  • Kasvinsuojelussa on varmistettava, ettei käytettävä valmiste vioita tai tuhoa kerääjäkasvia, tällöin kerääjäkasvi ei enää toimi ravinteiden kerääjänä.
  • Jos kasvinsuojelutoimenpide kohdistuu kerääjäkasviin, esimerkiksi siitä halutaan torjua rikkakasvit, pitää valmiste olla hyväksytty kyseiselle kasville.
  • Jos kerääjäkasvi korjataan sadoksi ja käytetään elintarvike- tai rehutuotantoon, käytettävän kasvinsuojeluaineen on oltava hyväksytty kerääjäkasville ja huomioon pitää ottaa myös mahdolliset varoajat.

Tietoa kasvinsuojeluaineiden vaikutuksista kerääjäkasveille antaa kyseisen valmisteen myyjä tai luvan haltijan edustaja.

Keväällä 2015 tuli voimaan maa- ja metsätalousministeriön asetus ympäristökorvauksesta. Asetus sisältää määräyksiä myös kerääjäkasveihin liittyen. Ympäristökorvauksen sitoumusehdoissa on kerrottu tarkemmin kerääjäkasveista: http://maaseutuvirasto.mobiezine.fi/zine/82/cover.

 

 

Lisätietoa:

ylitarkastaja Satu Rantala, p. 029 5052 013

sähköposti: etunimi.sukunimi@tukes.fi

 

Turvallisuus- ja kemikaalivirasto (Tukes) valvoo ja edistää teknistä  turvallisuutta ja vaatimustenmukaisuutta sekä kuluttaja- ja kemikaaliturvallisuutta Suomessa. Tavoitteenamme on turvallinen, luotettava ja ekologisesti kestävä yhteiskunta.

Valvomme toimialojemme tuotteita, palveluita ja tuotantojärjestelmiä ja toimeenpanemme niihin liittyvää lainsäädäntöä.  Toimintamme tarkoituksena on suojella ihmisiä, omaisuutta ja ympäristöä turvallisuusriskeiltä.

Seuraa Tukesia somessa:

Twitter: @tukesinfo

Facebook: turvallisuusjakemikaalivirasto

LinkedIn: Turvallisuus- ja kemikaalivirasto

Instragram: @tukesinfo

Youtube: Tukesinfo

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs