Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Maatalous » Muutoksia haahkakoiraiden metsästykseen

Suomen riistakeskus

Muutoksia haahkakoiraiden metsästykseen

Tiedote.
Julkaistu: 20.05.2016 klo 12:45
Julkaisija: Suomen riistakeskus

Haahkakoiraita saa tänä vuonna metsästää 1.6.–15.6. sekä koiraita ja naaraita 20.8. klo 12 alkaen vuoden loppuun asti.  

Maa- ja metsätalousministeriö antoi viime kesänä komission valvontamenettelyn johdosta koirashaahkan metsästystä rajoittavan asetuksen (1077/2015) vuosille 2015–2018. Asetuksella koiraiden kesämetsästysaika rajoitettiin kahteen viikkoon ajalle 1.6.–15.6. ja koirashaahkan metsästysalueet eriytetään haahkojen pesimäalueista. Metsästysajan lyhentämisellä turvataan koirashaahkojen sulkiminen ulkomeren sulkimisalueilla. Kesäkuun metsästys suuntaa metsästystä koirashaahkoihin, jotka eivät enää osallistu pesimiseen tai poikasten hoitoon.

Kesämetsästyksen sallitut metsästysalueet sijaitsevat ulkosaariston puuttomilla saarilla ja luodoilla. Alue on rajattu nimettyjen ulkoluotojen mukaan. Kartta alueesta ja lista rajauksessa käytettyjen luotojen nimistä on esitetty maa- ja metsätalousministeriön asetuksessa. Rajaluodot sisältyvät sallittuun pyyntialueeseen. Pyynti on kuitenkin kiellettyä kaikilla saarilla ja luodoilla, joilla esiintyy haahkanaaras poikasineen tai etelänkiisla-, riskilä- tai ruokkiyhdyskunta, ja lisäksi pesivien lintujen häirintä on kielletty.

Suomen riistakeskus ja maa- ja metsätalousministeriö toivovat, että haahkasaaliit kirjataan myös tänä kesänä Oma riista -palveluun.

Maa- ja metsätalousministeriön asetus uroshaahkan metsästyksen rajoittamisesta

Asetuksen muistio

Asetuksen karttaliite 

Karttaikkuna

 

Lisätiedot:
Visa Eronen, riistapäällikkö, Suomen riistakeskus
029 431 2331, visa.eronen@riista.fi

Suomen riistakeskus on itsenäinen julkisoikeudellinen laitos, joka edistää kestävää riistataloutta, tukee riistanhoitoyhdistysten toimintaa ja huolehtii riistapolitiikan toimeenpanosta sekä vastaa sille säädetyistä julkisista hallintotehtävistä.

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs