Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Maatalous » Mjölkproducenter i Södra Finland får ytterligare stöd i januari

Maa- ja metsätalousministeriö

Mjölkproducenter i Södra Finland får ytterligare stöd i januari

Pressmeddelande.
Publicerad: 30.12.2014 kl. 13:58
Utgivare: Maa- ja metsätalousministeriö

Regeringen fastställde i dag det nationella ytterligare stödet till mjölkproducenter i Södra Finland.  Stödet lindrar effekterna av Rysslands importförbud av 7.8.2014. Stödet betalas i en engångspost för mjölk som levererats till ett mejeri i december. Stödet är 12,5 cent per liter. Stödet betalas till producenterna i samband med produktionsstödet för december 2014 i januari 2015. Det nationella literspecifika stödet 2014 i stödområdet AB i Södra Finland uppgår sammanlagt till 19 miljoner euro. Det ytterligare stödet utgör omkring 5 miljoner euro av denna summa.
 
I slutet av december utfärdade EU-kommissionen en delegerad förordning om ett tillfälligt direktstöd till finska mjölkproducenter för att delvis kompensera effekterna av Rysslands importförbud. EU-förordningen ger en författningsgrund för det nationella ytterligare stödet till Södra Finland.

För det ytterligare stödet används det krisstöd till jordbruket som anvisats i den andra tilläggsbudgeten 2014. Detta krisstöd har redan tidigare använts för att höja det nationella mjölkstödet som betalas inom området för nordligt stöd.

Ytterligare upplysningar:
äldre regeringssekreterare Juha Vanhatalo, tfn 0295 162 347

 

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs