Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Maatalous » Ministerit keskustelevat Bratislavassa elintarvikeketjun toimivuudesta

Maa- ja metsätalousministeriö

Ministerit keskustelevat Bratislavassa elintarvikeketjun toimivuudesta

Tiedote.
Julkaistu: 09.09.2016 klo 15:16
Julkaisija: Maa- ja metsätalousministeriö

EU-maiden maatalousministerien epävirallinen kokous pidetään Slovakian Bratislavassa 11.–13.9.2016. Suomea kokouksessa edustaa maatalous- ja ympäristöministeri Kimmo Tiilikainen. Ministerit kokoontuvat keskustelemaan tuottajan aseman vahvistamisesta elintarvikeketjussa ja hyvän kauppatavan vastaisten käytäntöjen torjunnasta.

Slovakia on nostanut elintarvikeketjun toimivuuden parantamisen yhdeksi puheenjohtajakautensa päätavoitteista. Tasaisempi tulonmuodostus helpottaisi maatalouden markkinakriisin vaikutuksia tilatasolla ja toisi markkinatilanteen kestävämmälle pohjalle pitkällä tähtäimellä.

Keskustelu tuottajan aseman parantamisesta on ollut EU-tasolla aktiivista koko vuoden. Mahdollisten ratkaisumallien löytämistä varten asetettu maatalousmarkkinoiden työryhmä antaa myös suosituksensa aiheesta syksyn 2016 aikana. Ministeri Tiilikaisen mukaan EU-tasoisen lainsäädännön tarpeen tarkastelua tulee jatkaa, mikäli tuloksia ei saada aikaan käynnissä olevin vapaaehtoisin toimin.

Kuluttajan tekemien valintojen ja tiedonsaannin tukemiseksi myös raaka-aineiden alkuperämerkintöjä ollaan laajentamassa. Suomessa valmistellaan parhaillaan määräaikaista säädöstä maito- ja lihatuotteiden sisältämien maidon ja lihan alkuperämaan merkitsemisestä. Alustavan arvion mukaan säädös voisi astua voimaan keväällä 2017.

Lisätietoja maa- ja metsätalousministeriöstä:
maatalousneuvos Kari Valonen, p. 0295 162 269, etunimi.sukunimi@mmm.fi

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs