Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Maatalous » Ministeri Koskinen: Keskustelu Etelä-Suomen kansallisesta tukiohjelmasta jatkuu komission kanssa

Maa- ja metsätalousministeriö

Ministeri Koskinen: Keskustelu Etelä-Suomen kansallisesta tukiohjelmasta jatkuu komission kanssa

Tiedote.
Julkaistu: 10.09.2013 klo 16:34
Julkaisija: Maa- ja metsätalousministeriö

Maa- ja metsätalousministeri Jari Koskinen osallistui Liettuan pääkaupungissa Vilnassa epäviralliseen maatalousneuvoston kokoukseen, jossa keskusteltiin perheviljelmien tulevaisuudesta Euroopassa. Kokouksen ohessa Koskinen tapasi EU:n maatalouskomissaari Dacian Çioloksen.

Neuvoston keskustelussa todettiin, että perheviljelmät Euroopassa ovat hyvin erilaisia ja erikokoisia. Keskustelussa korostettiin perheviljelmien merkitystä ruuan tuotannossa ja maaseudun elinvoimaisuuden ylläpitämisessä. Haasteiksi nähtiin tukitoimenpiteiden monimutkaisuus, rahoituksen saantiin liittyvät hankaluudet ja maamarkkinoihin liittyvät ongelmat. Monissa puheenvuoroissa korostettiin lähiruuan ja lyhyiden toimitusketjujen merkitystä kuluttajille ja perheviljelmille.

Ministeri Koskisen ja maatalouskomissaari Çioloksen tapaamisessa keskustelun aiheena oli Etelä-Suomen kansallisen, ns. 141-tuen jatko vuoden 2013 jälkeen. Komissaarille esiteltiin alustavia ajatuksia CAP-uudistuksen toimeenpanosta Suomessa ja keskusteltiin tulevan Etelä-Suomen tukiohjelman sisällöstä.

− Keskustelussamme oli esillä myös ajatus siitä, että parhaillaan käsittelyssä oleva siirtymäkauden asetus saattaisi tarjota vaihtoehtoisen oikeusperustan maksettaville tuille, ministeri Koskinen kertoo.

Hänen mukaansa keskustelu tulevasta Etelä-Suomen tukiohjelmasta jatkuu komission kanssa tiiviisti tulevina viikkoina. Tavoitteena on löytää keinot, joilla Etelä-Suomen kotieläin- ja puutarhatiloille tärkeät kansalliset tuet voidaan maksaa myös vuodesta 2014 eteenpäin.


Lisätietoja maa- ja metsätalousministeriöstä:
Valtiosihteeri Risto Artjoki, p. 0295 16 2254
maatalousneuvos Kari Valonen, p. 0295 16 2269
etunimi.sukunimi@mmm.f


 

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs