Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Maatalous » Mela panostaa työhyvinvointityöhön ja asiakaskokemuksen parantamiseen

Mela

Mela panostaa työhyvinvointityöhön ja asiakaskokemuksen parantamiseen

Tiedote.
Julkaistu: 10.04.2015 klo 11:21
Julkaisija: Mela

Melan 45. toimintavuosi piti sisällään useita merkittäviä asiakaskuntaa koskevia sosiaaliturvan kehittämishankkeita. Asiakastyytyväisyys pysyi toimintavuoden aikana hyvänä, vaikka kehittämis- ja lainsäädäntöhankkeet osaltaan kuormittivat hakemuskäsittelyä. – Kuluvana vuonna Mela pyrkii panostamaan entistä vahvemmin maatalousyrittäjien työhyvinvointityöhön sekä asiakaslähtöisyyden parantamiseen, kertoi Melan toimitusjohtaja Päivi Huotari Melan valtuuskunnan kokouksessa Espoossa 9.4.2015.

Valtuuskunnan puheenjohtaja Tiina Linnainmaa kiitteli Melaa siitä, että työtä on tehty yhteisten arvojen mukaisesti.

– Mela hoitaa palvelunsa asiakasta arvostavasti, yhteistyöhön ja avoimuuteen nojautuen. Palvelut ovat laadukkaita ja ne tuotetaan kustannustehokkaasti, kiteytti Linnainmaa.

Asiakastyytyväisyyskyselyssä Mela sai asiakkailtaan kouluarvosana-asteikolla arvosanan 8. Kehitettävää löytyy edelleen muun muassa käsittelyaikojen lyhentämisessä. Melassa on aloitettu asiakaspalvelun kehittämishanke, jonka myötä asiakaslähtöisyyttä pyritään edelleen parantamaan ja prosesseja tehostamaan.

Lomitusjärjestelmän kehittäminen osana kokonaisvaltaista työkyvyn tukea
Työurien pidentymisen myötä tarvitaan kokonaisvaltaisia toimia työssä jaksamisen tukemiseksi. Kuluvana vuonna Melassa tullaan panostamaan maatalousyrittäjien työhyvinvointiohjelman päivittämiseen. Työhyvinvointiohjelman tavoitteena on tukea maatalousyrittäjien työkykyä, lisätä terveitä työvuosia ja edistää sitä, että maatalousyrittäjät irrottautuvat työstään terveenä myös lomalle ja eläkkeelle.

Maatalousyrittäjille konkreettinen työssä jaksamisen tuki ovat toimivat lomituspalvelut.

– On erinomainen asia, että yhtenäinen kansallinen viesti lomitusjärjestelmämme vahvasta kytkeytymisestä suomalaisten maatalousyrittäjien sosiaaliturvajärjestelmään, on saanut ymmärrystä EU-komission taholta, Huotari kiitteli.

Neuvottelut lomitusjärjestelmän yksityiskohdista jatkuvat kevään aikana. Samanaikaisesti on mietittävä myös kansalliset kehittämistarpeet, joilla lomituspalvelut päivitetään tämän päivän tarpeisiin. Sosiaali- ja terveysministeriön työryhmä jatkaa työtään kesäkuun loppuun.

Mela toimii kustannustehokkaasti
Melan sijoitusten tuotto oli vuoden 2014 työeläkealan vertailussa varsin hyvä. Sijoitukset tuottivat käyvin arvoin laskettuna 11,5 prosenttia. Myös kustannustehokkuudessa pärjättiin hyvin, liikekulut alenivat edellisen vuoden tasosta.

Melalla oli vuoden 2014 lopussa runsaat 70 000 MYEL-vakuutettua asiakasta, joista vajaa 68 000 oli maatalousyrittäjiä ja vajaa 3 000 taiteen tai tieteen apurahansaajia. Eläkkeensaajia oli vuoden päättyessä vajaat 130 000.

Lisätietoja
Toimitusjohtaja Päivi Huotari, Maatalousyrittäjien eläkelaitos, puh. 050 500 4514

Tutustu Melan vuoden 2014 vuosikertomukseen

Mela hoitaa maatalousyrittäjien, kalastajien, poronhoitajien ja apurahansaajien lakisääteistä sosiaaliturvaa. Eläke- ja tapaturmavakuutusten lisäksi Mela vastaa maatalouslomituksesta ja työturvallisuusasioista. Melan asiakkaina on 68 000 maatalousyrittäjää, 3 000 apurahansaajaa ja 130 000 eläkkeensaajaa.

www.mela.fi

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs