Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Maatalous » Maitosektorin uudistukset esillä maatalous- ja kalastusneuvoston kokouksessa

Maa- ja metsätalousministeriö

Maitosektorin uudistukset esillä maatalous- ja kalastusneuvoston kokouksessa

Tiedote.
Julkaistu: 17.06.2014 klo 19:55
Julkaisija: Maa- ja metsätalousministeriö

Maatalous- ja kalastusneuvoston kokouksessa Luxemburgissa keskusteltiin maitosektorin tulevaisuudesta, kun kiintiöjärjestelmä ensi vuonna poistuu. Komission raportin mukaan maitotuotteiden markkinatilanne on hyvä ja kysyntä jatkuu vahvana tulevina vuosina. Hintojen väliaikaista vaihtelu on kuitenkin mahdollista.

Maitokiintiöiden viiterasvakertoimen muuttamista koskevasta neuvoston päätelmäluonnoksesta keskusteltiin. Muutos on tarkoitus tehdä viimeisenä kiintiövuonna ylityssakkojen lieventämiseksi yli kiintiönsä tuottaneissa jäsenmaissa. Neuvoston päätelmissä kehotettaisiin komissiota vahvistamaan maitomarkkinoiden seurantaelimen toimintaa kriisien varhaiseksi tunnistamiseksi ja antamaan ohjelinjat siitä miten erilaisiin kriisitilanteisiin vastattaisiin. Neuvosto ei tällä kertaa saavuttanut päätelmistä sopua, joten keskustelu asiasta jatkuu seuraavassa kokouksessa.

Puheenjohtajamaa Kreikka antoi tilannekatsauksen koulumaito- ja -hedelmäjärjestelmien yhdistämisehdotuksesta ja neuvostossa hyväksyttiin päätelmät hedelmä- ja vihannessektorin tilanteesta. Komissio antaa sektoriin liittyviä lainsäädäntöehdotuksia vuoden 2018 loppuun mennessä.

Neuvostossa käytiin myös lyhyt keskustelu siitä, millaisia kansallisia valintoja jäsenmaat ovea tehneet yhteisen maatalouspolitiikan uudistuksen toimeenpanossa.

Lisäksi neuvosto kuuli tilannekatsauksen liittyen saalikalojen purkamisvelvoitteen toimeenpanoon.

 

Lisätietoja maa- ja metsätalousministeriöstä:
maatalousneuvos Kari Valonen, p. 0295 162 269
neuvotteleva virkamies Orian Bondestam (kalastus), p. 0295 162 494

etunimi.sukunimi@mmm.fi


 

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs